LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

Harmancı'dan döviz yorumu

Harmancı'dan döviz yorumu

Lefkoşa Türk Belediyesi Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, son günlerde dövizin yükselişi sonucu yaşanan sıkıntılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 10/08/18 15:00
okuma süresi: 2 dak.
Harmancı'dan döviz yorumu
A- A A+
Kıbrıs Postası – Sosyal Medya

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, belediyenin borçlarının tamamlandığını hatırlatan Harmancı, bunun belediye için büyük bir teselli olduğunu söyleyerek, "böyle dönemlerde gemiyi karada tutmak, temel görevlerimizi aksatmayacak bir görev bilinci içerisinde olmak birinci vazife haline gelmektedir" şeklinde ifade etti. Harmancı'nın açıklaması şöyle:

"Herkese merhaba, ülke olarak felaket düzeyinde bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğumuz hatta bu durumu yaşadığımız herkesin malumudur, bu süre içerisinde LTB olarak tek tesellimiz Banka'ya olan borçlarımızın tamamlanmış olmasıdır.

Seçim döneminde yaklaşık 35 Milyon Türk Liralık yeni borçlanma ile yatırım önceliklerini planlayacağımızı söylemiştim, gelinen aşama hayat pahalılığı, enflasyon riski, faiz oranları ve döviz bağlı girdi maliyetleri olarak ele alındığında yeni bir borçlanmanın sürdürülebilir ve öngörülebilir olmadığını bizlere göstermektedir.

Böyle dönemlerde gemiyi karada tutmak, temel görevlerimizi aksatmayacak bir görev bilinci içerisinde olmak birinci vazife haline gelmektedir. İstikrarlı bir dönem yakalanana kadar tam tasarruf politikalarını hayata geçirmek veyahut olanlarla devam etmek şu aşamada yapılabilecek en sağlıklı tutum olarak göze çarpmaktadır.

Bildiğiniz gibi belediyelerin bütçelerini konsolide edebilecek imkanları yasası dolayısı ile oldukça kısıtlıdır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.