LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

Tarihi Çömlekçi Çiftliği tarih oluyor!

Tarihi Çömlekçi Çiftliği tarih oluyor!

Devlet büyükbaş hayvan üretimi piyasasından çekiliyor... Hayvan Üreticileri Birliği gelişmeyi "olması gereken de buydu" şeklinde değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 04/11/18 10:13
okuma süresi: 3 dak.
Tarihi Çömlekçi Çiftliği tarih oluyor!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rahmican ÇALIŞKAN

Devlet Üretme Çiftlikleri Dairesi Müdürlüğü (DÜÇ), Sığırcılık Ünitesi'nin kapatılacağını duyurdu.

Devlet Üretme Çiftliklerinden yapılan yazlı açıklamada, Ercan Havaalanı'ndaki genişletme çalışmaları neticesinde, sığırcılık yapılan bölgenin havaalanı içerisinde kalması ve sığır üretiminin ülkede artık belli bir seviyeye ulaşmasından dolayı, sığır üretimine ihtiyaç kalmaması nedeniyle ünitenin kapatılmasına karar verildiği duyuruldu.Kararının ardından, tüm damızlık inek, düve, dana ve buzağı DÜÇ tarafından satışa çıkarıldı.

NAİMOĞULLARI: "HÜKÜMET BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIKTAN ÇEKİLİYOR"

Kıbrıs Postası'na konuşan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, kapatılan Çömlekçi Çiftliği yerine başka bir alan verildiğini, ancak orasının da imkân yetersizliğinden dolayı kullanılmayacağını belirtti. Devletin büyükbaş hayvancılıktan çekildiğini söyleyen Naimoğulları, "Olması gereken buydu" dedi.

"FİYATLAR PİYASANIN ÜZERİNDE, DEVLET KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞA YÖNELECEK"

Devletin rekabet içinde olmaması gerektiğini savunan Mustafa Naimoğulları, satılacak büyükbaş hayvan fiyatları ile ilgili DÜÇ müdürü ile görüştüğünü, söz konusu fiyatların piyasanın üstünde olduğunu, ancak bunun normal olduğunu anlattı. Öte yandan Naimoğulları, devletin küçükbaş hayvancılığa yöneleceğine de dikkat çekti.

KESKİN: "DÜÇ DE KAPATILACAK"

Kıbrıs Postası'na konuşan ve yıllarca Çömlekçi Çiftliğinde Ziraat Mühendisi Hayvan Besleme ve Islahı Uzmanı olarak görev yapan Ahmet Keskin görev yapmış olan Ahmet Keskin ise, geçmiş yıllarda Çömlekçi Çiftliği'nde yöneticilik yaptığını anlatarak, kapatılan çiftliğin bir başlangıç olduğunu DÜÇ'ün de kapatılacağını iddia etti.

"DEVLET HAYVANCILIK YAPAMIYOR, SATILACAK HAYVANLARIN ÇOĞU KASAPLIK"

1974 yılında Barış Harekatı'nın ikinci safhasında Meriç'te komutan iken Bayraktarlık'tan mesaj geldiğini dile getiren Keskin, kendisinin çiftliklere yönlendirildiğini ve bu çiftliklerden birinin 'Çömlekçi' olduğunu ve uzun süre çiftlikleri yönettiğini ifade etti. Devletin hayvancılık yapamadığını savunan Keskin, "Çünkü piyasa kontrolü yok" diye konuştu ve satılacak hayvanların çoğunun kasaplık olduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.