LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

AB destekli "VETLAM II Projesi" tamamlandı

AB destekli "VETLAM II Projesi" tamamlandı

Yaşam Boyu Öğrenme, Mesleki Eğitim ve Aktif İşgücü Piyasasının gelişmesini destekleyen AB finansmanlı Teknik Destek Projesi (VETLAM II)'nin kapanış etkinliği Lefkoşa, Bedesten'de 6 Kasım Salı günü 17:30 – 19:30 saatleri arasında gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 07/11/18 10:39
okuma süresi: 3 dak.
AB destekli "VETLAM II Projesi" tamamlandı
A- A A+
Toplam 1.6 milyon Euro değerindeki VETLAM II Projesi'nin hedefleri, ekonominin ihtiyaçlarını karşılayabilecekyeterli eğitimi almış iş gücünü sağlayabilecek etkin ve etkili mesleki eğitim sistemi içinaktif bir toplumsal diyalog aracılığıyla, Mesleki Eğitim stratejisi ve vasıflandırma çerçevesi, çıraklık eğitim sistemi, veri toplama ve bilgi yönetim sistemi, yaşam boyu öğrenme, istihdam hizmetleri ve aktif işgücü tedbirleri alanlarında Kıbrıs Türk toplumuna teknik yardım hizmetleri vermektir.

VETLAM II Projesi kapsamında sektör konseyleri oluşturulmuş ve 54 meslek standardı güncellenmiştir.Buna ilaveten ileride gerektiğinde yapılacak olan revizyonlarda kullanılmak üzere bu süreçle ilgili bir de metodoloji hazırlanmıştır.Mesleki standartların, işgücü piyasasındaki beceri ihtiyaçlarına uygun olarak revize edilmesi gerekmektedir. Meslek Standartlarının Revizyonu, ilgili tüm paydaşların aktif katılımıyla gerçekleştirilmiştir ve bu sayede işletmelerin beceri ihtiyaçları mesleki eğitim ile uyumlaştırılmıştır.

VETLAM II Projesi ayrıca Mesleki Eğitim Stratejisi'nin geliştirilmesine de katkı sağlamıştır. VETLAM II Projesi'nin Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) ile yakın koordinasyonu,çıraklık okulu uygulamalarının, kariyer geliştirme, kapasite oluşturma ve işe dayalı değerlendirme uygulamaları bakımından AB standartlarına yakınlaşmasını sağlamıştır. İşverenler ve iş arayanlara destek sağlamaya yönelik istihdam hizmetlerinin kapasitesi de VETLAM II Projesi sayesinde iyileştirilerek modernleştirilmiştir.

Arka Plan:

Avrupa Birliği Kıbrıs Türk toplumuna, insan kaynaklarının artırılması için eğitim sektöründe reform yapılmasında ve çalışanların ve işletmelerin uyumluluğunu artırmayı hedefleyen daha fazla ve daha iyi istihdam yaratılmasında yardımcı olmaktır.

Bu amaç doğrultusunda 2016 yılına kadar toplamda 13.8 milyon € hibeler, teknik destek ve ekipman olarak tahsis edildi. İşgücü piyasasını kalkındırmayı ve geliştirmeyi amaçlayan teknik destek projesi, Mesleki Eğitim Sistemleri ve İşgücü Piyasası (VETLAM) I Projesi 2008-2012 yılları arasında 1.8 milyon € değerinde bir bütçe ile yürütülmüştür.

Bu teknik destek projesi işgücü becerilerini artırmaya yönelik bir sistem oluşturmayı ve mesleki eğitimin ve eğitim sisteminin (VET) kalitesini artırmayı amaçlamıştır. VETLAM II toplam 1.6 milyon € değerinde bir bütçe ile Kasım 2015'ten itibaren üç yıldır Mesleki Eğitim (VET) ve Yaşam Boyu Öğrenim (LLL) sistemlerini geliştirme ve aynı zamanda istihdam edilebilirliği artırma yönündeki çalışmalarına devam etmektedir.

Toplamda 0.7 milyon € değerinde kaynak mesleki eğitim ve hizmet içi eğitim kurumlarının kapasitesini artırmak için tahsis edilmiştir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.