LEFKOŞA
okuma süresi: 1 dak.

Arpalık Şehitleri yarın Lefkoşa'da anılacak

Arpalık Şehitleri yarın Lefkoşa’da anılacak

Arpalık şehitleri yarın düzenlenecek törenle anılacak.

Yayın Tarihi: 05/02/19 11:03
okuma süresi: 1 dak.
Arpalık Şehitleri yarın Lefkoşa’da anılacak
A- A A+
İsmail Musa Mani, Ali Hasan Mulla, Mehmet Hüseyin, Mustafa Osman Margili, Hasan Mulla Hasan'ın anılacağı tören, Lefkoşa'daki Tekke Bahçesi Mezarlığı'nda saat 10.00'da yer alacak.

Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Genel Başkanı Gürsel Benan yayınladığı anma mesajında, 6 Şubat 1964'te, Arpalık Mücahidinin, "Enosis" hayalleri ile "Akritas Planı" yapan Rumların yoğun saldırılarına karşı büyük bir direniş gösterdiğini hatırlattı.

Benan, "Türklük" uğruna canlarını veren aziz şehitler İsmail Musa Mani, Ali Hasan Mulla, Mehmet Hüseyin, Mustafa Osman Margili, Hasan Mulla Hasan'ın, Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesinin başarıya ulaşmasında büyük pay sahibi olduğuna vurgu yaparak, "Bizleri bu günlere ulaştıran aziz şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyoruz. Ruhları şad olsun" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.