LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

LTB'de gündem "İş Sağlığı Güvenliği"

LTB'de gündem "İş Sağlığı Güvenliği"

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) "İş Sağlığı ve Güvenliği" (İSG) sorumluluk ve bilincini eğitimlerle destekleyerek tüm çalışanlara yerleştirmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda LTB'de "İş Sağlığı ve Güvenliği" politikasının oluşturulmasına yönelik müdür ve şube amirlerine yönelik toplantı düzenlendi.

Yayın Tarihi: 01/03/19 12:49
okuma süresi: 3 dak.
LTB'de gündem "İş Sağlığı Güvenliği"
A- A A+
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler ile LTB Başkanı Mehmet Harmancı'nın birer konuşma yaptığı toplantıda İSG prensipleri, İşveren ve çalışanların yükümlülükleri ele alındı. LTB Toplantı salonunda gerçekleştirilen İSG toplantısında konularında uzman Halil İ. Erdim (İş Sağlığı Ve Güvenliği Danışmanı), Hüseyin Eryaman (İnşaat Y. Mühendisi), Hasan Sakallı (LTB İSG Uzmanı) ve Fatoş Anter (LTB İSG Uzmanı) birer sunum yaptı.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı toplantıda yaptığı konuşmasında, "İş Sağlığı ve Güvenliği"nin hayatın her alanında korunması ve gözetilmesi gerektiğini söyledi. "İş Sağlığı ve Güvenliği"nin genelde inşaat faaliyetleri alanında değerlendirildiğini ifade eden Başkan Harmancı, belediye faaliyetleri konusunda ise bu değerlendirmenin eksik bırakıldığını belirtti. Bu eksiklikten dolayı LTB olarak "İş Sağlığı ve Güvenliği" politikası belirlediklerini kaydeden Başkan Harmancı, kurum içerisinde bu alanda bir bilinç oluşturulmasını ve bu bilincin sürekli güncellenmesine yönelik, farklı alanlarda da işbirlikleri geliştirerek bir hedef doğrultusunda ilerlemek istediklerini söyledi.

"İş Sağlığı ve Güvenliği" konusunda hizmet içi eğitimler verileceğini de kaydeden Başkan Harmancı, "Personellerimizin bu alanda hem kendilerine hem etraflarına zarar vermeden sağlıklı bir ortamda çalışmasını sağlamak istiyoruz. Bu çalışmalarımız umarım diğer kurumlara da örnek teşkil eder" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler konuşmasında LTB Başkanı Mehmet Harmancı'nın, göreve geldiği ilk günden itibaren ekibiyle birlikte belediyeciliğin farklı bir vizyona ulaşmasını sağladığını ve ilklere imza attığını kaydetti. LTB'nin "İş Sağlığı ve Güvenliği" konusunda örnek çalışmalara imza attığını belirten Çeler bu çalışmaların diğer belediyelerde örnek olması temennisinde bulundu.

Bakan Çeler "İş Sağlığı ve Güvenliği" konusunun önceliği olduğunu vurgulayarak, bu konuda gerek yasal düzenlemelerin yapılması gerekse de herkesin bilinçlendirilmesine yönelik eğitimlerin aralıksız devam ettiğini ifade etti.

Bakan Çeler ayrıca belediyelerin denetim yapmaları ve yapılan dentimlerde kesilen cezaların belediyelere aktarılması yönünde çalışma başlatılacağı bilgisini verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.