LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

TIP-İŞ ve HP'den LTB Kadın Sığınma Evi'ne anlamlı katkı

TIP-İŞ ve HP’den LTB Kadın Sığınma Evi’ne anlamlı katkı

Ülkemizde yerel yönetimlerde bir ilk olan ve yine ülkemizde tek olma özelliğini taşıyan Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Kadın Sığınma Evi'ne 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde anlamlı bir katkı geldi. Bu kapsamda Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası ve Halkın Partisi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi LTB Kadın Sığınma Evi'ne katkıda bulundu.

Yayın Tarihi: 12/03/19 11:49
okuma süresi: 3 dak.
TIP-İŞ ve HP’den LTB Kadın Sığınma Evi’ne anlamlı katkı
A- A A+
TIP-İŞ LTB Kadın Sığınma Evi'ne televizyon ve ecza dolabı katkısında bulunduğu toplantıya Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası Başkanı Dr. Ahmet Varış ve dernek yetkilileri, LTB Kadın Sığınma Evi Sorumlusu Bilgen Anayasa, Şiddete Karşı Yan Yana Projesi Koordinatörü Dr. Ömür Yılmaz katıldı.

TIP-İŞ Başkanı Dr. Ahmet Varış LTB Kadın Sığınma Evi'nin alanında bir ilk olduğunu, çok önemli kazanımları bulunduğunu ve farkındalık yarattığını söyledi. Varış, sığınma evine sendika olarak ellerinden gelen desteği yapmaya çalışacaklarını belirtti.

AB standartlarında her 7 bin 500 kadın için bir sığınma evi açılmasının yer aldığını, bunun da ülkemizde 20 kadın sığınma evi bulunması gerektiği sonucunu çıkardığını belirten Varış, bunu tek sağlayan LTB'ye bir kez daha teşekkür etti.

LTB Kadın Sığınma Evi Sorumlusu Bilgen Anayasa, yapılan anlamlı bağış için teşekkür ederken, 8 Mart'ın bir kutlama değil bir dayanışma günü olduğunun bir kez daha görüldüğünü söyledi. Yapılan katkı ile Sığınma Evi'nde kalan kadınların ve çocukların daha rahat vakit geçirebileceklerini ve sağlıklarının da aynı şekilde düşünüldüğünü belirten Anayasa, "Dayanışmanın ne kadar önemli olduğu beraber çalışılarak daha da iyi gösterilmektedir" diyerek, sendika yetkililerine teşekkür etti.

HALKIN PARTİSİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KOMİTESİ

Halkın Partisi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi de düzenlemiş oldukları etkinlikten elde edilen geliri LTB Kadın Sığınma Evi'ne bağışladı.

LTB'yi ziyaret eden Halkın Partisi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komite üyeleri miletvekilli Gülşah Sanver Manavoğlu, Milletvekili Jale Refik Rogers ile Özgül Ezgin katkı çekini LTB Meclis üyesi Umut Öksüz ve Şiddete Karşı Yan Yana Proje Koordinatörü Dr. Ömür Yılmaz'ın hazır bulunduğu toplantıda LTB Müdürü Mustafa Korucu'ya teslim etti.

Toplantıda komite üyeleri, ülkedeki tek sığınma evi olan LTB Kadın Sığınma Evi'nin önemli bir değer ve LTB eliyle yapılan güzel bir örnek olduğunu vurgulayarak kadın sığınma evine desteklerini sürdüreceklerini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.