LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

Lefkoşa Hayvan Barınağı'na aşılamalar yapıldı

Lefkoşa Hayvan Barınağı'na aşılamalar yapıldı

LTB'nin kontrolündeki Lefkoşa Hayvan Barınağı'nda 145 köpeğin karma aşıları yapılırken, dış parazit hapları da verildi.

Yayın Tarihi: 03/04/19 09:24
okuma süresi: 2 dak.
Lefkoşa Hayvan Barınağı'na aşılamalar yapıldı
A- A A+

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) mahkeme kararı ile kontrolüne aldığı Lefkoşa Barınağı'nda gerçekleştirdiği tesisin iyileştirilmesi ve hijyen şartlarının yükseltilmesi çalışmalarının ardından şimdi de barınakta bulunan köpeklerin hastalıklara karşı düzenli aşılarının yapılıyor.

Bu kapsamda Lefkoşa Barınağı'nda bulunan 145 köpeğe, gönüllü veterinerlerimizle beraber yıllık yapılması gereken karma aşı uygulaması yapıldı. Bunun yanı sıra barınaktaki köpeklere dış parazit hapları da verildi.

KÖPEKLERİ OLANLAR DİSTEMPER HASTALIĞI YANINDA KENE VE PİREYE KARŞI DA TEDBİR ALMALI

Geçtiğimiz yıllarda ülkemizde ortaya çıkan Gençlik Hastalığı'na (Distemper) karşı önlem olan ilgili aşılamayı yurttaşların da köpeklerine yapmaları gerektiği vurgulanırken, bahar aylarına girdiğimiz bu günlerde kene ve pire ile de ilgili tedbirlerin alınması da halk ve sevimli dostlarımızın sağlığı için önemli olduğu belirtildi.

RUHSATLAMA VE SAHİPLENME

Açıklamada yurttaşlardan 2019 yılı için köpeklerin ruhsatlarının da çıkarılması gerektiği vurgulanırken, LTB'nin başlattığı 'Satın Alma Sahiplen' projesi kapsamında Mart ayı içerisinde Lefkoşa Barınağı'ndan 22 köpeğin sahiplendirildiği belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.