LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

LTB Mezarlık Bilgi Sistemi hizmete girdi

LTB Mezarlık Bilgi Sistemi hizmete girdi

Lefkoşa Kabristanlığı'na yapılan ilk definden, günümüze kadar geçen sürede, defnedilen kişilere ait mezar yerleri, isim, soyisim veya yalnızca soyisim girilerek sorgulama yapılmasına ve yer tespitine imkan veren LTB Mezarlık Bilgi Sistemi (Mebis) hizmete girdi.

Yayın Tarihi: 11/05/19 10:53
okuma süresi: 2 dak.
LTB Mezarlık Bilgi Sistemi hizmete girdi
A- A A+
Yurttaşlar Mezarlık Bilgi Sistemine, Lefkoşa Türk Belediyesi'nin resmi web sitesi olan www.lefkosabelediyesi.org ve aynı zamanda "mezarlik.lefkosabelediyesi.org" adresinden ulaşılabilecekler. Sorgulama yapılırken, isim ve/veya soyisimin tam ve doğru yazılması ile aranan mezar yeri ve bilgileri bulabilir. Yapılan sorgulama neticesinde, ölüm tarihleri de ekrana yansımakta, böylece aynı isim ve soyisime sahip olan, birden fazla mezarın, kime ait olduğunun saptanmasına yardımcı oluyor.

Sistemden, herhangi bir mezar tesbit edildiği zaman, mezarın yeri, ilgili Blok içerisinde, seçilmiş hali ile ekrana zoom yapılarak yansımakta ve kişinin İsim, Soyisim, Ölüm Tarihi ve Blok içerisindeki sırası ile kaçıncı mezar olduğu hakkında, detaylı bilgi verilmektedir. Yapılan sorgulama neticesinde, "kaydet" butonuna basılmak suretiyle, seçili olan mezar yerini gösteren haritanın çıktısı alınabiliyor.

Akıllı telefonlardan, konum seçilerek, aranan mezar yönüne gidilmesi kolaylaşacak.

Bu sistem sayesinde, özellikle yurt dışından gelen yurttaşların, aradıkları mezarı bulmaları için harcanan zaman kısalacak.

66 BLOKTAKİ 19,403 ADET DEFİNİN TÜM BİLGİLERİ MEBİS'E KAYDEDİLDİ

Yerinde yapılan çalışmalar neticesinde, 7 Mayıs 2019 tarihi itibariyle, toplam 66 Blokta bulunan defin sayısı, 19.403 adet, alınmış olan mezar yerleri sayısı, 2.953 adet olarak tespit edildi. Sistem, LTB Bilgi İşlem Şubesinin çalışmaları ile Bertuğ Korucu'nun gönüllü yazılım desteği ile hayata geçirildi. MEBİS Sisteminden yapılan sorgulama neticesinde, eksik veya yanlış isim girme nedeni ile, herhangi bir bilgiye ulaşılamaması halinde, mezarlıktaki ofisten yardım alınabiliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.