LEFKOŞA
okuma süresi: 4 dak.

LTB Başkanı Harmancı: "Halk sağlığı tehdit altında!"

LTB Başkanı Harmancı: "Halk sağlığı tehdit altında!"

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, dün Lefkoşa muhtarları ile bir araya gelerek, Gönyeli Belediyesi'nin Kermiya Pompa İstasyonu'na yasal olmayan bir şekilde, atık sularını boşalttığını anlattı. Yıllardır bu sorunun çözülmediğini hatırlatan Harmancı, Gönyeli Belediyesi ile söz konusu problemin bir an evvel çözüme kavuşması gerektiğine vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 31/05/19 07:43
okuma süresi: 4 dak.
LTB Başkanı Harmancı: "Halk sağlığı tehdit altında!"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rahmican Çalışkan

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, dün Lefkoşa muhtarları ile bir araya gelerek, Gönyeli Belediyesi'nin Kermiya Pompa İstasyonu'na yasal olmayan bir şekilde, atık sularını boşalttığını anlattı.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Belediye Kanalizasyon Şubesi Amiri Faik Özkaynak, bazı belediye meclis üyeleri ve muhtarlarla birlikte şehirdeki derelerde yaşanan kanalizasyon sorunları konusunda basın toplantısı düzenledi.Toplantıda, LTB Başkanı Mehmet Harmancı konuşma yaparken, LTB Kanalizasyon Şubesi'nden Pınar Erenginde, "Dere Yataklarında Atıksı Kaynaklı Problemler, Sebepleri ve Çözümü" konulu sunum gerçekleştirdi. Muhtarlar da yaşanan sorunları aktardı. Basın toplantısının ardından Kermiya Pompa İstasyonu ve bölgede incelemelerde bulunuldu, sorunla ilgili Kanalizasyon Şubesi Amiri Faik Özkaynak basına konuyla bilgi verdi.Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, 2000'li yılların başında Gönyeli Belediyesi'nin LTB Kermiya Pompa İstasyonu'na herhangi bir ortaklaşma yaşanmadan kanalizasyon sistemini bağladığını, o tarihten bugüne nüfus artışı ile birlikte genişleyen hacimden kaynaklanan ciddi problemler yaşanmakta olduğunu belirtti.Sistem inşasının birlikte yapılmadığını, LTB sistemine uyumluluğu ortada bir anlaşma olmadığından mühendislerce belgelendirilemediğini, vizelenemediğini, dolayısıyla standartlarda uzlaşılamadığını dile getiren Harmancı, kapasitenin artan nüfusla beraber her gün genişlediğini ve bu genişleyen kapasitenin ortak planlanamadığını kaydetti.Harmancı, "Dere akarlarının tümü Gazimağusa istikametine doğru olduğundan kendi sınırlarımız dışında oluşan taşmalar birebir Lefkoşa hemşerilerinin sağlığını olumsuz etkileyip yaşam kalitesini düşürüyor" dedi.

"NİHAİ HEDEF ORTAK KANALİZASYON İDARESİ KURULMASI"

Harmancı, sorunun çözümüne yönelik Ortak Kanalizasyon İdaresi kurulması yönünde Gönyeli Belediyesi ile çalışma yapıldığını dile getirdi.

"Bu uzun bir yolun başlangıcıdır ve nihai hedef olmalıdır. Buraya ulaşana kadar ara formül bulunmalıdır. Kermiya Pompa İstasyonu'na gelen boruların ve bağlantıların belirlenmesi, standartlara uygun hale getirilmesi gereklidir" diyen Harmancı, arıtma maliyetlerinin giriş yapan suyun miktarı çerçevesinde ve kirleten öder prensiplerinden hareketle ödenmesi ve ilerde oluşabilecek sorunların minimize edilmesi gerektiğini kaydetti.

Belirlenecek mühendislerin temel prensipleri ortaya koymasının ardından maliyetin ortaklaşılabileceğini söyleyen Harmancı, İçişleri ve Çevre Bakanlıklarına da destek çağrısında bulundu.Tek hedeflerinin bu sorunu bitirmek olduğunu belirten Harmancı, kimseyi suçlamak istemediklerini ancak soruna iyi niyetle ivedi çözüm üretilmesi gerektiğini kaydetti.Bu sorunlardan dolayı sinek mücadelesinde istenen verimi alamadıklarını söyleyen Harmancı, dereden kaynaklanan kötü kokuların hayat kalitesini düşürdüğünü belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.