LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

GÖÇ-TAŞ Yalova'dan ödülle döndü

GÖÇ-TAŞ Yalova'dan ödülle döndü

Göçmenköy - Taşkınköy Kültür Derneği Yalova'da düzenlenen altın karanfil halk dansları festivaline katılarak, ülkeye ödülle geri döndü.

Yayın Tarihi: 08/07/19 13:23
okuma süresi: 3 dak.
GÖÇ-TAŞ Yalova'dan ödülle döndü
A- A A+
1 – 6 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenen 33. Altın Karanfil Halk Dansları Festivali ve 21. Uluslararası Altın Karanfil Halk dansları yarışmasına katıldı.

Festivalde KKTC yanında Karadağ, Bosna Hersek, Bulgaristan, Yunanistan, Kuzey Osetya, Kuzey Makedonya, Meksika, Hırvatistan, Gürcistan ve Güney Kore yer alarak Yalova'nın farklı bölgelerinde gösteriler sundu.

Göçmenköy - Taşkınköy Kültür Derneği festivale Salim Piyale başkanlığında 16 dansçı, 7 müzisyen, 1 eğitmen ve 2 yönetici ile katılarak Kıbrıs Türk kültürünü ve ülkemizi temsil etti. Festival içerisinde ayrıca ülke geceleri de düzenlenerek festivalde yer alan ülkelerin kendi kültürüne ait yiyecek ve içeceklerin tanıtılması sağlandı.

KKTC 3.'LÜK ÖDÜLÜ ALDI

Festival bünyesinde, 21 Altın Karanfil Halk Dansları yarışması yapıldı. KKTC 3.lük ödülü aldı. Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Gençlik ve Spor Kulübü Derneğince (TUFAG) bu yıl 33'üncüsü düzenlenen TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali, 21. Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması ile sona erdi. İlk defa Uluslararası bir yarışmaya katılan Göçmenköy - Taşkınköy Kültür Derneği festival ve yarışmada ülkemizi ve kültürümüzü başarı ile temsil etti.

Festival kapsamında Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu. Her ülkeden bir temsilcinin jüri üyesi olduğu yarışmaya Bosna Hersek, Bulgaristan, Güney Kore, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Karadağ, Kuzey Osetya, Kuzey Makedonya, Meksika ve Yunanistan'dan halk oyunları ekipleri katıldı. Geceye KKTC Halk Dansları Federasyonu Başkanı, CIOFF KKTC Başkanı ve aynı zamanda Uluslararası Festivaller Birliği Yönetim Kurulusu üyesi Özlem Kadirağa ile Türkiye Devlet Halk Dansları Yönetmenlerinden Şinasi Pala da katılarak gösterileri izledi.

Yarışmada Meksika ekibi birinci, Kuzey Osetya ikinci, KKTC ise üçüncü oldu. Otantik Kostüm Yarışması'nın birinciliğini ise Kuzey Osetya elde etti.

Festivalde ülkelerini ve kültürlerini temsil eden GÖÇTAŞ kafilesi güzel ve başarılı geçen festivalin ardından yapılan yarışmada aldıkları 3.'lük ödülünün mutluluğu ve gururu ile ülkeye döndü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.