LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

Harmancı: "Savaşların hiçbiri güzel ve adil değildir"

Harmancı: "Savaşların hiçbiri güzel ve adil değildir"

Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, 1974 Barış Harekatı ile ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Savaşların hiçbiri güzel ve adil değildir" dedi.

Yayın Tarihi: 20/07/19 13:44
okuma süresi: 2 dak.
Harmancı: "Savaşların hiçbiri güzel ve adil değildir"
A- A A+

Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, kişisel sosyal medya hesabından 1974 Barış Harekatı ile ilgili açıklama yaptı.

20 Temmuz'un 1963'ten 1974'e yaşananların ve en son olarak faşist 15 Temmuz darbesinin bir sonucu olduğunu aktaran Harmancı'nın paylaşımı şöyle;

"Savaşların hiçbiri güzel ve adil değildir Kıbrıs'ta da bugüne kadar gerçekleşen savaş veya tedhiş hareketleri bir çok aileyi yerinden etmiş, bir çok masum insanın hayatını kaybetmesine yol açmıştır.

20 Temmuz bir sonuçtur, 1963'ten 1974'e yaşananların ve en son olarak faşist 15 Temmuz darbesinin bir sonucudur 20 Temmuz.
Kıbrıs Türkünün büyük çoğunluğunun yıllar boyu tek başına verdiği var olma mücadelesi içerisinde büyük bir mutluluk ve gözyaşı ile karşıladıkları ve "hayata tutundum" dedikleri tarihtir.

Üzülerek söylemeliyim ki sonrasında toplumu darmadağın eden kötü yönetimler bir çok insanımızın ülkesinde hayata tutunmasının önüne geçmiş ve pek çok insanımız gurbette hayata tutunma mücadelesi vermeye başlamıştır. Elde ettikleri ve adına "ganimet" dedikleri kalanları parti devletini yaratmak ve bireyleri adeta kendileri için çalışan kölelere döndürmek için kullanmışlardır.

Paylaşım düzeninin bir parçası haline gelmemeyi başaramamış ağırlıklı iki toplum var Kıbrıs'ta, kendi geleceklerini barışçı bir şekilde kurmayı ve sağlıklı bir şekilde bunu götürmeyi başaramamış, iç ve dış tehditleri bir türlü kendi iradesini ortaya koyarak engelleyememiş iki toplum var.

Bir kez daha savaş ve onun getirisi acıların yaşanmayacağı bir yurt kurma özlemiyle, yurdundan koparak buraya gelip hayatlarını kaybedenleri ve savaşın kötü yüzünün etkilediği, yurdundan, canından ve ailesinden olan herkesi sevgi ve saygıyla yad ederim."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.