GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

Gizem Kaya şimdilik serbest

Gizem Kaya şimdilik serbest

Mağusa'da faaliyet gösteren Evolve Park isimli iş yerinde genel müdür olarak çalıştığı süre içerisinde 518 bin TL'yi zimmetine geçirmekle suçlanan Gizem Kaya, tutuksuz yargılanacak.

Yayın Tarihi: 18/11/17 09:00
okuma süresi: 4 dak.
Gizem Kaya şimdilik serbest
A- A A+
KIBRIS POSTASI - Nadire BAHADİ

Mağusa'da faaliyet gösteren Evolve Park isimli iş yerinde genel müdür olarak çalıştığı süre içerisinde 518 bin TL'yi zimmetine geçirmekle suçlanan Gizem Kaya, tutuksuz yargılanacak.

Mağusa'da faaliyet gösteren Evolve Park isimli iş yerinde genel müdür olarak çalıştığı 2016 yılı Temmuz ile 2017 yılı Ekim ayları arasında zimmetine 1 milyon TL para geçirmek suçlanan Gizem Kaya aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

"Müstahdem tarafından sirkat" suçlaması ile 14 günden beri soruşturma amacı ile tutuklu bulunan zanlı Gizem Kaya, dün teminat talebi ile Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Yürütülen soruşturma çerçevesinde 518 bin TL'yi zimmetine geçirdiği tespit edilen Kaya, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

MİKTAR ARTABİLİR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mehmet Emin Doğan, mahkemede verdiği ifadede, 2 Kasım 2017'de polise gelen şikayet üzerine zanlı Gizem Kaya'nın, müstahdemi olarak çalıştığı Evolve Park isimli iş yerinde stok sayımında açık tespit edilmesi üzerine tutuklandığını belirtti. Zanlının 3 Kasım 2017'den beri 14 gündür tutuklu bulunduğunu belirten Doğan, bu süre içinde birçok emare, bilgi, belge ve ifadenin de temin edildiğini söyledi. Yürütülen çalışmalar sonucunda, zanlının 518 bin TL'yi zimmetine geçirdiğinin tespit edildiğini belirten Doğan, bu tespitlerin murakıbın hazırladığı raporlardan, alınan ifadelerden ve temin edilen iptal fişlerinden yapıldığını kaydetti. Zanlının bu aşamada yürütülen soruşturmaya etki etme olasılığının kalmadığını kaydeden Doğan, miktarda artış olma ihtimali nedeni ile zanlıya henüz dava okunamadığını kaydetti. Zanlının eski evliliği nedeni ile KKTC vatandaşı olduğunu ancak bunun dışında KKTC ile bir bağlantısının bulunmadığını belirten Doğan, Gizem Kaya'nın teminata bağlanmasını talep etti.

YARGIÇ ASAFOĞULLARI: ''YARGILANMAKTAN KAÇABİLİR''

Zanlı Gizem Kaya aleyhinde getirilecek "Müstahdem tarafından sirkat" suçu için mevzuatta 7 yıla kadar hapislik cezası öngörüldüğünü belirten Yargıç Gökan Asafoğulları, bu tür suçların son dönemlerde sıklıkla mahkemelerin gündemini meşgul ettiğini belirtti. Suçun nevi nedeni ile ciddi ve vahim bir suç olduğunu kaydeden Asafoğulları, zanlının ileride yargılanması halinde hafif bir cezanın tayin edilemeyeceğinin açık olduğunu kaydetti. Zanlının KKTC'den çok TC'de ailesinin yanında yaşamını sürdürmek isteyebileceğinin altını çizen Yargıç Asafoğulları, Kaya'nın yargılanmaktan kaçma ihtimali olduğu inancında olduğunu söyledi. Kaya'nın yargılanmaktan kaçmasını önlemek amacı ile yurt dışına çıkışını yasaklayan Asafoğulları, ayrıca zanlının kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Asafoğulları, zanlının 15 bin TL nakdi teminat yatırmasına ve KKTC vatandaşı 2 kefilin 75'er bin TL'lik kefalet senedi imzalamasına emir verirken; zanlının, haftanın 3 günü en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına da karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.