GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Halime Çetin cinayeti Ağır Ceza Mahkemesi'nde

Halime Çetin cinayeti Ağır Ceza Mahkemesi'nde

Mağusa'da 2017 yılı Ekim ayı içerisinde meydana gelen Halime Çetin cinayetinin sanığı Hayrettin Özcömert Ağır Ceza Mahkemesi'ne havale edildi

Yayın Tarihi: 08/02/18 07:31
okuma süresi: 2 dak.
Halime Çetin cinayeti Ağır Ceza Mahkemesi'nde
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da 5 Ekim 2017 tarihinde eski sevgilisi Halime Çetin'i av tüfeği ile 4 yerinden vurarak öldüren ardından ayni av tüfeği ile intihara teşebbüs eden sanık Hayrettin Özcömert'in davası Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'ne havale edildi. "Taammüden adam öldürme", "Adam öldürme" davaları başta olmak üzere aleyhinde toplam 10 dava getirilen Özcömert 26 Şubat tarihinde ilk kez Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti karşısına çıkacak. Cezaevinden ambulansla alınarak polis koruması ile Mağusa Kaza Mahkemesi'ne getirilen Özcömert için polis yine yoğun güvenlik önlemi aldı.

10 DAVADAN İTHAM EDİLDİ, TEK İSTEĞİ İYİ OLMAK

Çetin cinayeti için, İddia Makamı adına ilk tahkikat (PI) duruşmasında Savcı Hasan Boşnak hazır bulunurken, sanık Hayrettin Özcömert'in sağlık durumu, doktor raporları ve sağlık koşullarının bir bütün olarak Başsavcılık nezninde değerlendirildiği ve bu meselenin ilk soruşturması yapılmaksızın evrak üzerinden Ağır Ceza Mahkemesi'ne havale yapılmasına dair karar üretildiği mahkemeye aktarıldı. Savcı Boşnak Başsavcılık tarafından üretilen karar ışığında meselenin ilk soruşturması yapılmaksızın evrak üzerinden Ağır Ceza Mahkemesine havalesini talep etti.

Sanık Hayrettin Özcömert, başlıca "Taammüden adam öldürme" ve "Adam öldürme" davası olmak üzere toplam 10 davadan itham edilirken, avukatı bulunmayan sanık Özcömert'e söz hakkı tanındığı zaman yazarak kendini ifade ettiği kağıda "itirazım yok, sağlığıma kavuşmak istiyorum. İyi değilim" yazdığı mahkemeye okundu.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları ise Başsavcılık tarafından üretilen karar ve İddia Makamının talebi ışığında davayı ilk soruşturması yapılmaksızın 26 Şubat tarihinde Mağusa'da oturum yapacak olan Ağır Ceza Mahkemesi'ne havale etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.