GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 6 dak.

Tepeci 18 ay hapis cezasına mahkum edildi

Tepeci 18 ay hapis cezasına mahkum edildi

Mağusa'da 2014 yılında ülkeye ithali yasak tabanca ve 8 adet canlı mermi ile yakalanan sanık Ahmet Tepeci Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı…

Yayın Tarihi: 13/02/18 07:25
okuma süresi: 6 dak.
Tepeci 18 ay hapis cezasına mahkum edildi
A- A A+
  • Mağusa'da 2014 yılında ülkeye ithali yasak tabanca ve 8 adet canlı mermi ile yakalanan sanık Ahmet Tepeci Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı…

KIBRIS POSTASI - Nadire BAHADİ

Mağusa'da 2014 yılı Temmuz ayında Güney Kıbrıs'tan bir şahıs aracılığı ile ülkeye ithali yasak 7. 65 mm çapında tabanca ve 8 adet canlı mermi ithal ederek, polis operasyonunda aracında söz konusu tabanca ile yakalanan Ahmet Tepeci, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı.

Sanık Tepeci aleyhinde getirilen "Kanunsuz ateşli silah ithal etmek", "Kanunsuz patlayıcı madde taşımak", "Kanunsuz ateşli silah tasarrufu", "Kanunsuz patlayıcı madde taşımak" ve "Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu" davalarından suçlu bulundu.

Kıdemli Yargıç Fadıl Aksun başkanlığında oturan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti oy birliği ile aldığı kararda sanık Ahmet Tepeci'nin 18 ay hapis cezasına mahkum edildiğini açıkladı.

Davanın kararını okuyan Yargıç Temay Sağer, başlı başına ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufunun önemli ölçüde tehlike uyandırdığını belirtirken, bu tür saldırı araçlarının varlığının, vatandaşların barış içinde kendi haklarını kullanmaları için gereken sakin atmosferi zehirlediğini söyledi.

"ATEŞLİ SİLAH TEHLİKE UYANDIRIR"

Sanık Ahmet Tepeci aleyhinde davanın kararını Yargıç Temay Sağer okudu. "Kanunsuz ateşli silah ithal ve tasarruf" suçları için 7 yıla kadar, "Kanunsuz ateşli silah taşıma" suçu için 10 yıla kadar, "Kanunsuz patlayıcı madde tasarruf ve taşıma" suçları için ise 7 yıla kadar hapislik cezası öngörüldüğünü belirten Sağer, mevzuatın sanığın işlediği tüm suçlara uzun süreli hapislik cezası öngördüğünü kaydetti. "Özellikle sanığın işlediği "Kanunsuz ateşli silah taşıma" suçunun ne kadar vahim bir suç olduğu, başlı başına bu suç için öngörülen azami 10 yıllık hapislik cezasının süresinden anlaşılabilmektedir" diyen Sağer, sanığın mahkum olduğu suçların tehlike suçu olarak tanımlandığını kaydetti. Tüm dünyada ateşli silah ve patlayıcı madde taşıma ve tasarruf fiillerinin, bu silahların kullanıldıkları yerlerin tespit edilmesi açısından kayıt altına alındığını belirten Sağer, bu tedbirlerinözelde kişilerin korunması açısından bireyi ve devlet düzeni için de huzurlu bir yaşam alanı yaratmak bakımından da genel olarak tüm toplumu korumaya yönelik olduğunu söyledi. Başlı başına ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufunun önemli ölçüde tehlike uyandırdığını belirten Sağer,"Çünkü bu tür saldırı araçlarının varlığı, vatandaşların barış içinde kendi haklarını kullanmaları için gereken sakin atmosferi zehirlemektedir" dedi. Bu tür suçların ciddi suçlar olduğunu ve istisnai meseleler dışında kamu menfaatinin ön planda tutularak hapislik cezasının prensip olarak kabul edildiğini belirten Sağer, ateşli silah tasarrufu suçunun vahim bir suç türü olduğunu ve bu şekilde ele alınması gerektiğine değindi.

TEPECİ SUÇU PLANLAYARAK İŞLEDİ

Sanık Ahmet Tepeci'nin verdiği beyanında dava konusu suçları güvenliği için yani ateşli silahı kendini koruma amaçlı taşıdığını beyan ettiğini söyleyen Yargıç Temay Sağer, sanığın ülkeye ithali yasak tabancayı ithal ederek beraberinde 8 adet canlı mermiyi de tasarruf etmesinin endişe verici olmakla birlikte, sanığın bu silahı güvenliği için taşıdığı beyanlarının da aslında gerekmesi halinde tabanca ve mermileri kullanmaya hazır olduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Bu unsurun işlenen suçun vahametini artırır nitelikte olduğunu söyleyen Sağer, "herkesin barış, güven ve huzur içinde yaşaması Anayasal hakkıdır. Nasıl ki hatalı olan bir şahsı kendimizce cezalandırmak suç teşkil etmekteyse, güvenlik gerekçesi ile bile olsa bu tür bir davranışta aynı ölçüde suçtur" dedi. Sanığın bu suçu işlemek için Ali isimli bir şahıs ile irtibata geçmiş olmasının suçu önceden planlayarak işlediğini gösterdiğini belirten Sağer,sanığın bu suçu önceden planlayarak işlemiş olmasını ceza takdirinde aleyhinde değerlendirildiğini kaydetti. Aleyhine olan hususların aleyhine lehine olan hususların sanığın lehine değerlendirdiklerini belirten Sağer, gerek bu tür suçları işleyenlere gerekse bu tür suçları işleme eğiliminde olanlara caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini kaydederek sanık Tepeci'nin Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti'nin oy birliği ile 18 ay hapislik cezasına mahkum edildiğini açıkladı.

TABANCA ARACIN GİZLİ BÖLMESİNDE BULUNMUŞTU

Sanık Ahmet Tepeci 2014 yılı Temmuz ayında Güney Kıbrıs'ta bulunan Ali isimli bir şahıs ile anlaşarak, ülkeye ithali yasak olan 7.65 mm çapındaki tabanca ile 8 adet canlı mermi ve tabanca şarjörünü Akyar Kara Giriş Kapısı yakınlarında tel boyunda ülkeye ithal etti.

Bin Euro karşılığında aldığı tabanca ve mermileri kullanımındaki KY 935 plakalı araçta şoför koltuğu altında bulunan gizli bölmede muhafaza etmeye başlayan Tepeci, 10 Temmuz 2014 tarihinde polis ekiplerinin aldığı bir ihbar ışığında yolda duruldu. Araçta yapılan aramada söz konusu tabanca ve mermileri aracın şoför koltuğu altındaki gizli bölmede tespit edilirken sanık Tepeci ise tutuklandı. Soruşturma süresince poliste tutuklu kalan Tepeci'nin davası Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün karara vardı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.