GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

İngiltere'ye gitmek isterken hapsi boyladı

İngiltere’ye gitmek isterken hapsi boyladı

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi, Güney Kıbrıs'tan İngiltere'ye gitmek için sahte kimlik ve pasaport düzenleyen sanık Veli Erzurumlu hakkındaki kararı dün açıkladı. Erzurumlu 9 ay hapis cezasına mahkum edildi…

Yayın Tarihi: 13/02/18 07:26
okuma süresi: 3 dak.
İngiltere’ye gitmek isterken hapsi boyladı
A- A A+
  • Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi, Güney Kıbrıs'tan İngiltere'ye gitmek için sahte kimlik ve pasaport düzenleyen sanık Veli Erzurumlu hakkındaki kararı dün açıkladı. Erzurumlu 9 ay hapis cezasına mahkum edildi…

KIBRIS POSTASI - Nadire BAHADİ

Güney Kıbrıs'tan İngiltere'ye gitmek için sahte KKTC kimlik kartı ile Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu hazırlatan sanık Veli Erzurumlu dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. "Resmi evrak sahteleme" ve "Gizli ittifak" davalarından yargılanarak Erzurumlu suçlu bulunarak 9 ay hapis cezasına mahkum edildi.

EVRAK SAHTELEME SUÇU İÇİN 10, GİZLİ İTTİFAK SUÇU İÇİN 7 YILA KADAR HAPİSLİK CEZASI ÖNGÖRÜLÜYOR

Sanık Veli Erzurumlu aleyhindeki davanın kararını Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Pınar Beyoğlu okudu. Sanık Veli Erzurumlu'nun aleyhine getirilen davalardan Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti'nin oy birliği ile aldığı kararda suçlu bulunduğunu belirten Beyoğlu, sanığın mahkum olduğu resmi evrak sahteleme suçu için 10 yıla kadar, gizli ittifak suçu için ise 7 yıla kadar hapislik cezası öngörüldüğünü belirtti. Beyoğlu, işlenen suçların ciddi ve vahim suçlar olduğunu söylerken, Yüksek Mahkemenin faaliyet raporlarına bakıldığında 2016 yılı içerisinde bu tür suçların Ağır Ceza Mahkemesi gündemlerinde yer alan en yaygın suç türleri arasında olduğuna dikkatleri çekti.

Toplumun huzur ve güvenliği açısından bu tür suçları işleyenlere caydırıcı ve etkin cezaların verilmesi gerektiğini belirten Beyoğlu, sanığa verilecek en uygun ve adil cezanın hapislik cezası olduğu kanaatine vardıklarını söyleyerek sanığın 9 ay hapis cezasına mahkum edildiğini açıkladı.

İHBAR SAYESİNDE YAKALANDI

Sanık Veli Erzurumlu 23 Ağustos 2017 tarihinde KKTC'ye gelerek Güney Kıbrıs'tan İngiltere'ye gitmek için Murat Seyitoğlu ile görüştü ve Seyitoğlu'na sahte kimlik kartı ile sahte pasaport çıkartması için kendi fotoğrafını vermişti. Daha sonra Türkiye'ye geri dönen sanık Erzurumlu, 21 Eylül 2017 tarihinde tekrar KKTC'ye gelerek Murat Seyitoğlu ile buluşmasının ardından Özkan Kuruovalı adına düzenlenen yine üzerinde kendisinin fotoğrafı bulunan KKTC kimlik kartı ile Memduh Özkan adına düzenlenen, yine üzerinde kendi fotoğrafı bulunan Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportunu teslim aldı.Olayı ihbar alan polis ise, 22 Eylül 2017 tarihinde sanık Erzurumlu'nun içerisinde bulunduğu aracı durdurarak araçta ve sanığın üzerinde yaptığı aramada Özkan Kuruovalı adına düzenlenmiş KKTC kimliği ile Memduh Özkan adına düzenlenmiş Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportunu bularak emare aldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.