GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 5 dak.

Tecavüz zanlılarına ek tutukluluk süresi

Tecavüz zanlılarına ek tutukluluk süresi

Mağusa'da 17 yaşındaki arkadaşı ile evden kaçan 14 yaşındaki kıza önce ormanlık alanda ardından otelde tecavüz ettiği iddia edilen Gökhan Yoldaş ile Murat Kasım Panoğlu aleyhlerinde devam eden soruşturma nedeni ile 5 gün daha tutuklu kalacak.

Yayın Tarihi: 15/02/18 07:30
okuma süresi: 5 dak.
Tecavüz zanlılarına ek tutukluluk süresi
A- A A+
Mağusa'da 17 yaşındaki arkadaşı ile evden kaçan 14 yaşındaki kıza önce ormanlık alanda ardından otelde tecavüz ettiği iddia edilen Gökhan Yoldaş ile Murat Kasım Panoğlu aleyhlerinde devam eden soruşturma nedeni ile 5 gün daha tutuklu kalacak.

KIBRIS POSTASI - Nadire BAHADİ

Mağusa'da geçtiğimiz hafta içerisinde önce ormanlık alanda daha sonra bir otelde 14 yaşındaki kız çocuğu ile defalarca cinsel ilişkiye giren 25 yaşındaki Gökhan Yoldaş ile Murat Kasım Panoğlu aleyhindeki soruşturma devam ediyor.

Zanlı Yoldaş ve Panoğlu 3 günlük tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden ek tutukluluk talebi ile Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargı karşısına çıkarıldı.

"16 yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüz", "16 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı" ve "16 yaşından küçük çocuğu zorla alıkoymak" ile suçlanan zanlılar aleyhinde 5 gün ek tutukluluk süresi temin edildi.

POLİS SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mustafa Çebi mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Gökhan Yoldaş ve Murat Kasım Panoğlu "16 yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüz", "16 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı" ve "16 yaşından küçük çocuğu zorla alıkoyma" suçlaması ile tutuklu bulunduklarını belirtti. Çebi, zanlı Gökhan Yoldaş ve zanlı Murat Kasım Panoğlu'nun 10 Şubat 2018 tarihinde 01:00-04:00 saatleri arasında alıkoydukları 14 yaşındaki kız çocuğunu DV 759 plakalı araç ile önce Bedi's Piknik alanı diye bilinen ormanlık bölgeye götürdüklerini kaydetti. Saat 01:00 sıralarında zanlı Yoldaş'ın 14 yaşındaki kız ile ormanlık alan içerisinde cinsel ilişkiye girdiklerini belirten Çebi, zanlıların daha sonra kızı Mağusa'da faaliyet gösteren Şadan Otel isimli iş yerine götürdüklerini kaydetti. Zanlıların otelin 102 numaralı odasını kiralayarak saat 03:00 sıralarında zanlı Gökhan Yoldaş'ın 14 yaşındaki kız ile cinsel ilişkiye girdiğini söyleyen Çebi, daha sonra zanlı Yoldaş'ın odanın anahtarını zanlı Murat Kasım Panoğlu'na verdiğini ve zanlı Panoğlu'nun da 04:00 sıralarında odaya girerek kızla cinsel ilişkiye girdiğini açıkladı. Gökhan Yoldaş ve Murat Kasım Panoğlu'nun aynı gün tespit edilerek tutuklandığını söyleyen Çebi, zanlıların poliste gönüllü ifade vererek 14 yaşındaki kızla ilişkiye girdiklerini itiraf ettiklerini söyledi. Zanlılar aleyhindeki soruşturma kapsamında temin edilen 3 günlük tutukluluk süresinde 14 yaşındaki kızın Adli Tıp Uzmanı Dr. İdris Deniz tarafından muayene edildiğini belirten Çebi, olay ile ilgili ifadelerin toplanarak kamera görüntüsü incelemelerinin devam ettiğini kaydetti. Yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığına işaret eden Çebi, zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

ZORLAMA YÖNÜNDE TESPİT YOK

Zanlı Gökhan Yoldaş'ın avukatı talep edilen tutukluluk süresine itirazda bulunmazken, olayda "Alıkoyma" suçunun işlenip işlenmediğini açıklığa kavuşturmak amacı ile bazı sorular sordu. Avukatın sorularını yanıtlayan polis memuru Çebi, 14 yaşındaki kızın 17 arkadaşı ile birlikte ilk olarak Palm Beach'de zanlı Murat Kasım Panoğlu ile bir araya geldiklerini, daha sonra kızların kendi gönlü ile zanlı Panoğlu'nun aracına binerek Tuzla bölgesinden zanlı Gökhan Yoldaş'ı alıp Çayırova bölgesine kadar gidip geri döndüklerini kaydetti. Zanlıların bir petrol istasyonunda durarak akaryakıt ve içecek bir şeyler aldığını anlatan Çebi, petrol istasyonuna ait kamera görüntülerinin de inceleme altına alındığını söyledi. Polis memuru Çebi sorulan soru üzerine 14 yaşındaki kızın vücudunda darp izi bulunmadığını, bazı izlerin olduğunu ancak zorlama yönünde tespit olmadığını söyledi.

5 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAKLAR

İddia Makamı adına davada hazır bulunan Savcı Hasan Çaltılı talep edilen 8 günlük tutukluluk süresini 5 gün ile sınırlandırırken, Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları zanlıların 5 gün daha tutuklu kalması yönünde emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.