GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 6 dak.

26. Gazimağusa Çocuk Festivali başlıyor

26. Gazimağusa Çocuk Festivali başlıyor

Gazimağusa Belediyesi ile Mağusa Kültür Derneği (MKD)'nin ortaklığında bu yıl 26.'si gerçekleştirilecek Gazimağusa Çocuk Festivali 26 Mart'ta başlıyor.

Yayın Tarihi: 23/02/18 14:59
okuma süresi: 6 dak.
26. Gazimağusa Çocuk Festivali başlıyor
A- A A+
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ile Mağusa Kültür Derneği Başkanı Dudu Cumaoğulları bugün saat 10:00'da Gazimağusa Belediyesi'nde düzenlediği ortak basın toplantısıyla festivalin programını açıklandı. 26. Gazimağusa Çocuk Festivali 26 Mart-1 Haziran tarihleri arasında yapılacak birbirinden eğlenceli ve eğitici etkinliklerde yurdun dört bir yanından binlerce çocuğu buluşturacak. Festival, ilk etkinlik olan 22. Mektup Yazma Yarışması ile 26 Mart Pazartesi günü başlıyor. Festivalin yayın sponsoru olan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu basın toplantısını canlı olarak yayınladı.

BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ARTER

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter basın toplantısında yaptığı konuşmada, bu yıl Gazimağusa Belediyesi ile Mağusa Kültür Derneği'nin 26.sını düzenleyeceği festivale birçok yeni etkinliği ekleyerek festivali şölen havasında yapacaklarını söyledi. Bu yıl festival kapsamında ilk kez liseler arası ses yarışmasının yapılacağını gençlere yeteneklerini ortaya çıkarmaları için fırsat vereceklerini, her yıl olduğu gibi bu yıl da belediye olarak festivale büyük destek verdiklerini belirtti. Belediyenin görevinin sanatı ve sanatçıyı desteklemek olduğunu ve her zaman sanatçının önünü açmak için çalıştıklarını kaydeden Başkan Arter, çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmaları ve birşeyler paylaşmalarının gelişimleri açısından gerekli olduğunu kaydetti. Başkan Arter, festivalin gerçekleşmesinde Mağusa Kültür Derneği üyelerine, belediyenin kültür işleri çalışanlarına ve etkinliklerde görev alacak öğretmenlere ve tüm emek verenlere teşekkür etti.

DUDU CUMAOĞULLARI

Mağusa Kültür Derneği Başkanı Dudu Cumaoğulları ise, bu yılki festivalde birbirinden renkli, yaratıcı ve eğlenceli etkinlikler yer alacağını, çocuklara fırsat veriliğinde neler yapabileceklerini göstermeleri adına organizasyonun önemli olduğunu söyledi. Cumaoğulları, yarışmalar, sergiler, tiyatro ve müzik etkinliklerinin yapılacağı festivalin, 1 Haziran'da geleneksel meydan kutlaması ile coşkulu bir şekilde sona ereceğini söyledi. Eğitimci olarak son zamanlarda yaşanan çocuk istismarından dolayı son derece üzgün olduklarını, güzel etkinliklerle çocuklara ne kadar değer verdiklerini göstermek istediklerini, festivale ülkenin her tarafından katılım olacağını söyleyen Dudu Cumaoğulları, gönüllü olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için çaba gösterdiklerini, aynı çabayı belediyenin de Mağusa Kültür derneği üyelerinin de gösterdiğini, geleceğin sahipleri olan çocukların ülkemize yeni ufuklar açacağına inançlarının tam olduğunu ifade etti. Cumaoğulları, festivalin yapılmasında, Gazimağusa Belediyesi'ne ve Başkan İsmail Arter'e, Milli Eğitim Kültür Bakanlığı'na, okulların öğretmenlerine ve idarecilerine, organizasyonun yayın sponsoru olan BRTK'na, Telsim Vodafone'a, DAÜ Rektörlüğü'ne, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş'a, Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit'e, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu'na ve Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay'a ve en büyük sorumluluğu taşıyan komite üyelerine teşekkür etti ve festivalin hayırlı olmasını diledi.

Telsim ve Ses Komitesi Üyesi Tolga Ruhi ise, bu yıl ilki düzenleyecekleri Liseler Arası Ses Yarışmasının 16 Mayıs'ta yapılacağını ve öncesinde 2 aşamada ön eleme yapılacağını, amaçlarının öğrencileri teknoloji esiri olmaktan kurtarmak ve sanata yönlendirmek olduğunu belirtti. Ruhi, amatör olarak görülen ancak altyapısında profesyonel birer sanatçı olan gençlerin desteklenmesinin önemine dikkat çekerek, yarışmanın düzenlenmesinde Belediye başkanı İsmail Arter'e ve MKD Kültür derneği Başkan ve üyelerine teşekkür etti.

Mağusa Kültür Derneği Sekreteri Sermin İyican ise, festivalin programıyla ilgili bilgi verdi. Festival kapsamında, 26 Mart Pazartesi saat 14:30'da Mektup Yarışması, 31 Mart Cumartesi saat 09.00 ile 10:00'da Çanakkale Ortaokulu ve Şht Hüseyin Akil İlkokulu'nda Resim Çizme Yarışması, 2 Nisan Pazartesi saat 10:00'da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda İlkokullar Arası Kültürel Bilgi Yarışması, 14 Nisan Cumartesi saat 09:30'da Mağusa suriçindeTarih Avcıları Yarışması, 26-27 Nisan tarihlerinde saat 08:00'da Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi'nde Liseler arası Ses Buluşması Ön Elemeler, 14 Mayıs Pazartesi saat 18:00'da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda Resim-Mektup Ödül Töreni ve Sergileri, 16 Mayıs Çarşamba saat 20:00'da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda Liseler Arası Ses Buluşması Final Gecesi, 21 Mayıs Pazartesi saat 17:30'da Glapsides Plajı'nda Uçurtma Şöleni, 25 Mayıs Cuma saat 10:00'da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda Dans Buluşması, 29 Mayıs'ta saat 18:00'da Buğday Camii'nde El sanatları- Seramik resim Sergileri ve 1 Haziran Dünya Çocuk Günü'nde saat 17:30'da Namık Kemal Meydanı'nda Çocuk Festivali Yürüyüşü, Gösteriler ve Konser yer alacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.