GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 5 dak.

142 telefon konuşmasının 38'i cinayet ile ilgili

142 telefon konuşmasının 38’i cinayet ile ilgili

Mağusa'da dövülerek öldürülen Nijerya uyruklu Kennedy T. Dede cinayeti ile ilgili polis yeni delillere ulaştı. 7 cinayet zanlısının tutukluluk süresi yeniden uzatıldı.

Yayın Tarihi: 03/03/18 09:34
okuma süresi: 5 dak.
142 telefon konuşmasının 38’i cinayet ile ilgili
A- A A+
Mağusa'da dövülerek öldürülen Nijerya uyruklu Kennedy T. Dede cinayeti ile ilgili polis yeni delillere ulaştı. 7 cinayet zanlısının tutukluluk süresi yeniden uzatıldı.

KIBRIS POSTASI - Nadire BAHADİ

Mağusa'da 29 Ocak 2018 tarihinde Çanakkale Göleti kenarında dövülerek öldürülen ve yarı çıplak olarak bulunan Kennedy T. Dede cinayeti ile ilgili polis soruşturması devam ediyor. Cinayet zanlıları Nidai Şanlı, Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt, B.Ç, Onur Körkurt, Aydan Sel ve S.D'nin soruşturma amacı ile polis hücrelerinde tutuklulukları devam ederken, yürütülen soruşturma çerçevesinde polis zanlılara ait cep telefonlarında bulunan konuşmalarda önemli verilere ulaştı.

Emare alınan cep telefonlarında Polis Genel Müdürlüğü'ne bağlı Data İnceleme Veri Uzmanı tarafından yapılan incelemede zanlı Ozan Körkurt'a ait cep telefonunda hem olay öncesi hem olay anı hem de olay sonrasında 142 adet konuşma verisi tespit edilirken, bu görüşmelerin 38'inin meydana gelen olay ile ilgili zanlıların birbirleri ile görüşmesi olduğu tespit edildi.

Cep telefonlarından silinen ve uzman tarafından geri getirilen SMS, Messenger ve WhatsApp görüşmeleri ile ilgili inceleme ise hala devam ediyor.

Kennedy Dede'yi bin TL parayı almak gayesi ile kaçırdıktan sonra döverek öldürmekle suçlanan 7 cinayet zanlısı dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Tüm ülke genelinde infiale neden olan Dede cinayeti ile ilgili mahkeme, polis tarafından devam eden soruşturma nedeni ile tüm zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

GERİ GETİRİLEN SİLİNMİŞ VERİLER İNCELENECEK

Cinayet soruşturmasını yürüten polis subayı Müfettiş Erkan Yahat, tüm zanlılar en son 23 Şubat 2018 tarihinde Mağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkartılarak aleyhlerinde 7 gün tutukluluk süresi temin edildiğini bu süre içerisinde ise 35 ifadenin daha alındığını belirterek toplam 190 ifadenin temin edildiğini kaydetti. Zanlıların mahkemeye çıkarıldığı geçmiş celsede zanlı Ozan Körkurt'a ait cep telefonu içerisinde 142 adet konuşma verileri olduğu yönünde şahadet verdiğini belirten polis subayı Erkan Yahat, bu konu ile ilgili olarak PGM'de görevli Data İnceleme ve Veri Uzmanı'nından alınan CD'nin incelendiğini ve bu görüşmelerin içerisinden 38 adetinin olay ile ilgili görüşmeler olduğunu ve zanlıların birbirleri ile ilgili konuştuklarının tespit edildiğini kaydetti. Yahat ayrıca olaydan bir gün sonra 30 Ocak 2018 tarihinde akşamüstü bazı zanlıların tekrardan Çanakkale Göleti'nde olay yerine gittikleri yönünde konuşmalar tespit edildiğini açıkladı. Zanlılardan alınan konuşma, ses örnekleri ile ilgili hala ses inceleme şubesinde konuşma ayrışımlarının devam ettiğini belirten Yahat, bu yönde bir raporun henüz temin edilemediğini belirtti. Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiğini belirten polis subayı Yahat, alınması gereken ifadelerin olduğuna dikkat çekerek Türkiye'den beklenen bazı raporların da henüz ulaşmadığını kaydederek, zanlıların 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

YAHAT OLAYI ANIMSATTI

Polis subayı Müfettiş Erkan Yahat mahkemede verdiği ifadesinde, 29 Ocak 2018 tarihinde saat 21.45 raddelerinde zanlı Nidai Şanlı'nın daha önceden borç verip alamadığı bin TL nakit parayı tahsil etmek amacı ile yanında bulunan Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt, 16 yaşındaki B.Ç, Onur Körkurt, Aydan Sel ve 17 yaşındaki S.D olduğu halde, Gazimağusa'da Hacıbektaş Sokak Kuzenler Apartmanı No 7 adresinde sakin Kennedy T. Dede'nin ikametgahına giderek tüm zanlıların Dede'yi zorla, hilafı dışında darp ederek kaçırdığını anımsattı. Dede'nin tüm zanlılar tarafından kaçırılarak ikametgahı önündeki zanlı Zekeriya Kurucu'ya ait GU 042 plakalı araç ile Çanakkale Göleti'ne götürüldüğünü söyleyen Yahat, Dede'nin burada ciddi şekilde darp edilip öldürüldüğünü hatırlattı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.