GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

KTEZO, Belediye Başkanı Arter'i ziyaret etti

KTEZO, Belediye Başkanı Arter’i ziyaret etti

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası'nı kabul etti. Belediye Başkanı İsmail Arter, Odanın Genel Koordinatörü Hürrem Tulga ve beraberindeki heyetle yaptığı görüşmede belediye ile odanın işbirlikleri görüşüldü.

Yayın Tarihi: 20/04/18 14:30
okuma süresi: 4 dak.
KTEZO, Belediye Başkanı Arter’i ziyaret etti
A- A A+
GazimağusaBelediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, Esnaf ve Zanaatkârlar Odası'ndan Genel Koordinatörü Hürrem Tulga ve oda ekibinin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, başkan olmadan önce Ekonomik Bakanlığı koordinatörü olarak görev yaptığı dönemde de odayla ilgili çalışmalar ve istişarelerin çok faydasını gördüklerini, toplum, ekonomi ve esnaf için odayla birlikte çok yol katettiklerini söyledi.

Gazimağusa Belediyesi ve Esnaf ve Zanaatkârlar Odası'nın aynı işbirliğini bugün de devam ettirip, Gazimağusa esnafı için gereken çalışmaları yapacaklarını belirten Başkan Arter, katılımcı bir düşünce ile yol katederken çok daha anlamlı işler yaptıklarını, esnaf odasıyla birlikte yaptıkları işlerde toplumda bir güven sağlandığını, oda ile belediye arasındaki işbirliğine çok sıcak baktığını kaydetti. Belediyenin periyodik olarak yaptığı festivaller, panayırlar ve indirim şölenleri olduğunu, ancak esnafın işin içerisine daha çok gireceği bir konseptlesuriçinde farklı bir organizasyon yapılabileceğini, böyle bir organizasyonun hem ekonomik hem hareketlilik ve sosyal anlamda faydası olacağını düşündüğünü ifade etti. Yasayla ilgili çalışmaların son aşamaya gelmesinin sevindirici olduğunu, gelişen koşullarda Avrupa ve Türkiye'de bu işlerin nasıl olduğuna bakıp yasal zeminlerin oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Kooperatifleşmeyle ilgili de durumun sevindirici olduğunu ifade eden Başkan Arter, yıllar önce bu konuda canlanma olduğunu ardından kısa bir dönem durgunluktan sonra son 3-4 yıldır yeniden kooperatiflerin hareketlendiğini gördüklerini, işin içinde katalizör olarak odanın da bulunmasının kendisiniumutlandırdığını söyledi. Başkan İsmail Arter, odanın ziyareti için tekrardan teşekkür ederek, daha sık görüşmelerini temenni etti.

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulgakonuşmasında, zaman zaman işbirliklerini gözden geçirmek için Başkan İsmail Arter ile görüşmeleryaptıklarını, Esnaf ve Zanaatkâr Yasasının Başkan İsmail Arter'in görev yaptığı dönemde 5 yıl önce gündeme geldiğini ve yasanın bugün meclise sunulmak üzere olduğunu ifade ederek, "umarım ivediliği de alınır ve artık doğru dürüst bir yasamız olur. İşyerleri yerel yönetimlerin bel kemiğini oluşturur. Yasa, yerel yönetimlerimize uygulama, kayıt altına alma, standartları takip etme, esnafın en çok şikayetçi olduğu işyeri yoğunluğuna standart getirme imkanı veriyor, o yasayla birlikte işbirliklerimiz çok daha ileri bir noktaya varacak. "dedi.

Tulga, 2011 yılından bu yana hükümetlerin çok sık değiştiğini, belediyelerin daha istikrarlı olduğunu, bu yasayla birlikte çok daha güzel işler yapacaklarını ifade etti. Esnafın surlar içinde bir festival yapılması talebini esnaf adına Başkan İsmail Arter'e aktaran Tulga, esnafın da dahil edileceği kültür kokan bir festivalin belediyenin desteğiyle yapılmasını talep ettiklerini ifade ederek, özellikle Gazimağusa Belediyesi ile işbirliği yapmanın önemli olduğu diğer konunun Karpaz'daoluşturulan üzüm ve zeytin kooperatiflerininürünlerinin bu yaz markalı olarak piyasaya sürüleceğini, ürünlerin satışı içinGazimağusa'da Pazar imkanı verilmesinin önemli olduğunu ifade etti. Tulga, son ziyaretlerinde inşası devam eden Pazaryerinin ülkenin en güzel Pazar yeri olduğunu da ifade ederek, projeyle ilgili Başkan İsmail Arter'i tebrik etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.