GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Öğrenci yurdunda çıkan yangın korkuttu

Öğrenci yurdunda çıkan yangın korkuttu

Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüsünde bulunan DAÜ 3 C Blok'ta çıkan yangın paniğe neden oldu.

Yayın Tarihi: 24/05/18 07:30
okuma süresi: 2 dak.
Öğrenci yurdunda çıkan yangın korkuttu
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Doğu Akdeniz Üniversitesi'ne ait DAÜ 3 C Blok'ta dün 16:15 sıralarında yangın çıktı. Yangının arızalanan klima nedeni ile meydana geldiği bildirildi. İki katlı prefabrik yurt binasının bir anda alevler teslim olması nedeni ile binanın üst katı tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi. İtfaiye ekiplerinin yoğun uğraşları sonucu daha fazla büyümeden söndürülen yangında şans eseri yaralanan olmadı. Polisin yangın ile ilgili soruşturması devam ediyor.

KLİMA MOTORU ALEV ALDI

Yangının arızalanan klimalardan birinin motorunun alev alması ile başladığı tespit edildi. Alevlerin hızla yükseldiğinin farkedilmesi üzerine yurtta kalan öğrenciler güvenlik görevlisi tarafından tahliye edilirken, yangına 4 itfaiye aracı ile müdahale edildi. Çok sayıda itfaiyeci de alevlerin hemen yan tatafta bulunan yurt binalarına sıçramaması için yoğun uğraş gösterdi ancak yan tarafta bulunan prefabrik yurdun dış cephesi de ısıdan etkilenerek zarar gördü. Kısa sürede kontrol alınan yangında soğutma çalışmaları yapıldı, DAÜ rektörü Prof. Dr. Necdet Osam olay yerinde incelemelerde bulundu. Güvenlik bandı çekilerek bölgedeki öğrencilerin güvenliği sağlanırken bazı öğrencilerin yangın nedeni ile panik yaşadığı görüldü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.