GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 7 dak.

Arter: "Gazimağusa 4 yılda çok şey kazandı"

Arter: "Gazimağusa 4 yılda çok şey kazandı"

Mağusa Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı İsmail Arter geçen 4 yılda gerçekleşen projeleri düzenlenen basın toplantısında anlattı, yeni dönem için UBP, DP ve YDP Arter'e destek belirtti.

Yayın Tarihi: 01/06/18 07:30
okuma süresi: 7 dak.
Arter: "Gazimağusa 4 yılda çok şey kazandı"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Yaklaşan 2018 KKTC Yerel Seçim öncesinde adaylar hazırlıklarını sürdürüyor. Mağusa Belediye Başkanı ve yeni dönem için bağımsız olarak yeniden aday olan İsmail Arter geçen 4 yılı dün düzenlenen basın toplantısında değerlendirdi

Arkın Palm Beach Otel'de dün 11:00'de düzenlenen basın toplantısında Arter'e destek belirten Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Demokrat Parti Genel Sekreteri Afet Özcafer, Yeniden Doğuş Partisi Genel Sekreteri Turan Büyükyılmaz, Ulusal Birlik Partisi Mağusa İlçe Başkanı Oğuzhan Hasipoğlu,Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Yeniden Doğuş Partisi Mağusa İlçe Başkanı İlter Ömeroğlu hazır bulundu.

Başkan Arter açıklamalarına en çok merak edilen konu olan mali yapı ve istihdam konusu ile başlarken, 2014 yılı Temmuz ayında göreve başladığı dönemde belediyenin personel sayısının taşeronlarla birlikte 351, yıllık bütçesinin 55 milyon TL, borcun ise 17 milyon TL olduğunu açıkladı. Bugün ise personel sayısını 387 olarak açıklayan Arter, yıllık bütçenin 108 milyon, borcun ise 13 milyon TL olduğunu açıkladı. Arter "geçen 4 yıllık süreçte iddia edildiği gibi istihdam değil, icraat yaparak belediyemizin gelirlerini artırdık" dedi.

"YAĞMUR SUYU DRENAJ PROJESİ İLE KALICI ÇÖZÜM GETİRİLDİ"

Mağusa Belediye Başkanı ve Bağımsız Aday İsmail Arter düzenlenen basın toplantısında 4 yıl içinde hayata geçen projelerin tümünü kalem kalem ele aldı. 4 yıl önce yağmur yağdığı zaman yolların sular altında kaldığını anımsatan Arter, göreve gelir gelmez hazırlanan ilk projenin "Yağmur Suyu Drenaj Projesi" olduğunu ve bu sayede uzun yıllar şikayetlere neden olan bölgelere kalıcı çözümler getirildiğini söyledi. Arter, drenaj, asfalt ve kaldırım projeleri kapsamında ise şehrin genelinde çalışmalar yapıldığını, devam ettiğini ve gelecek dönemde de devam edeceğini aktardı.

Salamis Yolu projesi esnafın yaşadığı sıkıntı nedeni ile etap etap yapılıyor

Başkan Arter hayata geçirilen projeler kapsamında "İsmet İnönü Bulvarı Düzenleme Projesi (Salamis Yolu)"nin iddialı ve çağdaş belediyecilik anlayışı kapsamında bir vizyonun eseri olarak hazırlandığını kaydetti. Arter projenin aydınlatma sistemi, elektrik ve telefon hatlarının yer altına alınması, engelli bireylerin kullanabileceği şekilde kaldırım yenilenmesi, bisiklet yolları, cep otoparkları ve peyzaj düzenlemeleri ile güzergahın çok hareketli olması sebebi ile oluşan yoğun trafik akışının düzenlenmesini içerdiğini ifade etti. Arter proje çalışmaları nedeni ile bölge esnafının biraz sıkıntı yaşandığını bu nedenle projenin etap etap gerçekleştiğini söyledi.

"Gazimağusa çağdaş Pazar yerine kavuştu"

Pazar yerinin çağdışılıktan kurtarılmasının gururunu yaşadıklarını belirten Başkan İsmail Arter, halkın sosyal alanlarından biri olan pazar yerinin düzenlenmesi ile hem esnafın hem de halkın yüzünü güldürdüğünü kaydetti. Arter pazar yerinin 270 stant, 150 araçlık park yeri içerdiğini ayrıca 500 metre kare yeşil alana sahip olduğunu belirtti. Hendek projesinden de bahseden Arter, "bir zamanlar şehrin buluşma noktası olan ve sonrasında yıllarca kaderine terk edilen Hendek olduğu gibi bırakılamazdı" dedi.

PARKLAR, DENİZ VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Mağusa'nın en büyük sorunlarından biri olan başı boş dolaşan sevimli dostlar için belediye öz kaynakları ile hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezinin inşa edildiğini belirten Başkan Arter, Mağusa'nın Güney'inde Derinya, Kuzey'inde ise Silver Halk Plajı'nın şehre ek olarak kazandırıldığını belirtti. Glapsides plajının çağdaş bir yapıya kavuştuğunu belirten Arter, Gülseren bölgesinde yapılacak bir düzenleme ile halkın denizle buluşmasının planlandığını söyledi. Arter her mahalleye park kazandırmak amacı ile hazırlanan projelerle Mağusa'nın çeşitli bölgelerindeki mevcut parkların düzenlendiğini söyledi. Othello Kalesi'ne adını veren William Shakespeare'in büstünün sanatçı Ümit İnatçı'nın yönetmenliğinde Mehmet ilkerli ve Erdinç İlkerli tarafından yapıldığını söyleyen Arter, büste turistler tarafından yoğun ilgi gösterildiğini kaydetti. "Yıllarca atıl durumdaki Çanakkale Şehitliği ve Kombos Meydanı düzenlenerek halka kazandırıldı" diyen Arter, Mağusa'nın dört bir tarafının çiçeklendirilerek bu sürede 20 binin üzerinde ağaç fidanın dikildiğini söyledi.

ARTER: GAZİMAĞUSA 4 YILDA ÇOK ŞEY KAZANDI

Görevde olduğu 4 yıllık süre içerisinde yapılan icraatlar arasında ön ödemeli su sayaç uygulamasının da olduğunu söyleyen Arter, bu sayede önümüzdeki dönemde bölgede ön ödemeli sayaç modeline geçilerek halkın ödemelerini internet üzerinden de yapılabileceğini müjdeledi. Arter şehirdeki toplu taşımacılık projesi içinse Trafik Master Planı çalışmaları çerçevesinde trafik sayımları ve veri toplama işlemlerinin yapıldığını kaydetti. Gazimağusa'ya bu süre içerisinde çok şey kazandırdıklarını belirten Arter, kreş ve anaokulu projesinin tamamlandığını, 2 ayrı bölgede ise Mağusa Gelişim Akademisi'nin faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Mağusa'nın etkinlik, panayır ve kültür festivalleri ile de adını duyurduğunu belirten Arter, yeni projelerini ise önümüzdeki günlerde açıklayacağını bildirdi.

DP, UBP VE YDP'DEN ARTER'E TAM DESTEK

Basın toplantısında hazır bulunan UBP, DP ve YDP Parti Genel Sekreterleri ile Mağusa İlçe Başkanları ve DP'li Bakan Fikri Ataoğlu 4 yıl başkanlık yapan ve yeni dönem için bağımsız aday olan İsmail Arter'e desteklerinin tam olduğunu dile getirdi. Arter'in başkanlık süresi içinde hayata geçirdiği projeleri takdir ettiklerini belirten parti yetkilileri, Arter'i hem 2018 Yerel Seçim sürecinde hem de seçilmesi halinde süre gelecek olan 4 yıllık süreçte desteklemeye devam edeceklerini açıkladılar. Parti yetkilileri Arter'in bağımsız bir belediye başkanı olmayı başarı ile sürdürdüğünü ve bu süreçte Mağusalı'nın kazandığının gözle görülür olduğunu dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.