GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

Öğretmen Çil aklandı

Öğretmen Çil aklandı

Mağusa Meslek Lisesi'nde görevli öğretmen Mustafa Çil, aleyhindeki 2 erkek öğrencisine cinsel taciz ve cinsel saldırıda bulunduğu davalardan beraat etti.

Yayın Tarihi: 28/09/18 07:29
okuma süresi: 4 dak.
Öğretmen Çil aklandı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa Meslek Lisesi kuaförlük bölümü öğretmeni Mustafa Çil aleyhindeki "Cinsel taciz" ve "Cinsel saldırı" davaları dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde karara vardı. İthamnameye konu 2014- 2016 yılları arasında 2 erkek öğrencisine cinsel içerikli mesaj atıp, öğrencilerin istemi dışında okulda saçlarını okşadığı gerekçesi ile bir süreden beri Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargılanan öğretmen Çil aleyhindeki her iki davadan da beraat etti. Çil ve ailesi mahkeme kararının ardından sevinç gözyaşları dökerek "adalet yerini buldu" dedi.

"BAKANLIK POLİSE BİLDİRMEDEN SORUŞTURMA YAPILDI, BELKİ DE DELİLLERİN KARARTILMASINA NEDEN OLUNDU"

Kararı okuyan Yargıç GökanAsafoğulları, huzuruna sunulan tüm tanık ifadeleri ve emareleri büyük bir titizlikle incelerken, ihbarın ilk olarak hem şikayetçi öğrencinin psikoloğu hem de ailesi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na yapıldığını, bakanlıkta ise konu ile ilgili soruşturma sorumlusu atandığını ve yaklaşık 1 ay boyunca polisin konudan haber edilmediğini vurguladı. Asafoğulları bir eğitim kurumundaki öğretmen olan sanık hakkındaki ithamların çok ciddi olduğunu belirtti. Konunun istifa eden öğretmen Çil'in istifasını geri alması ile soruşturmanın tamamlandığı gerekçesi ile savcılığa bildirilmesinin akıllarda soru işareti yarattığını belirten Asafoğulları, polise bildirilmeyen 1 aylık sürede bakanlığın delillerin karartılmasına neden olabileceğine dikkat çekti. Duruşma sırasında mahkemeye iddia edildiği gibi sanık Çil tarafından öğrencilere atılan mesajların tespit edilip emare olarak sunulmadığına vurgu yapan Asafoğulları, 2 erkek öğrenci ve sanığa ait cep telefonlarında inceleme yapan Data Veri İnceleme Uzmanı'nın tespit edip raporladığı mesajlarda ise suç unsurunun oluşmadığını belirtti. İddia Makamı'nın sanık tarafından atıldığını iddia ettiği cinsel içerikli mesajları 2 erkek öğrencinin huzursuz olup, rahatsız oldukları için sildikler hususunda ısrarcı olduğunu belirten Asafoğulları, mesajları gördüğünü söyleyen tek şahıs olan şikayetçi bir öğrencinin arkadaşının mahkemedeki istintakı sırasında yeterli açıklama yapamadığını söyledi. Kararının sonunda İddia Makamı'nın sanık Çil hakkındaki davaları makul şüpheden ari ispat edemediğini kaydeden Yargıç Asafoğulları, Mustafa Çil'in aleyhindeki 2 davadan da beraat ettiğini açıkladı.

OKULDA VE İNTERNETTEN CİNSEL TACİZ VE SALDIRI SUÇUNU İŞLEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Mağusa Meslek Lisesi'nde görevli Mustafa Çil'in, 2014-2015 ve 2016 yılları içerisinde yaşları 16 ile 19 olan iki erkek öğrencisine Facebook Messenger ve WhatsApp üzerinden birçok kez cinsel içerikli mesaj atarak cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi.Mustafa Çil ayrıca, aynı tarihler içerisinde okulda birçok kez rahatsız edici şekilde ve herkesin gözü önünde aynı iki erkek öğrencisinin saçlarını okşayıp ilgi göstererek cinsel saldırıda da bulunmakla da suçlanıyordu. Çil ise aleyhindeki suçlamaların hiç birini kabul etmedi. Bir süreden beri duruşması yapılan davada İddia Makamı 19, sanık avukatı Emre Kadri ise mahkemede 4 tanık dinletti. Sanık duruşma süresince tutuksuz yargılanırken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sona eren soruşturmanın ardından öğretmen Mustafa Çil 2016 yılında görevinden uzaklaştırıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.