GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 1 dak.

Mağusa Khora'da "Kıbrıs Sorunu" konuşuldu

Mağusa Khora’da “Kıbrıs  Sorunu” konuşuldu

Derinya ve Aplıç kapılarının açıldığı ve barışa dair umutların perçinlendiği günde Kıbrıs sorununun "neresinde" olduğumuz sorusunun cevabını aramak amacıyla Khora Kitap Mağusa'da panel düzenlendi.

Yayın Tarihi: 13/11/18 10:57
okuma süresi: 1 dak.
Mağusa Khora’da “Kıbrıs  Sorunu” konuşuldu
A- A A+
12 Kasım Pazartesi gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Mustafa Keleşzade'nin yaptığı panele, konuşmacı olarak Dr. Okan Dağlı, Doç. Dr. Şevki Kıralp ve Bağımsızlık Yolu Mağusa Bölge Sorumlusu Abdullah Özdoğan katıldı.

Etkinlikte, Mağusa İnisiyatifi'nde yıllardır Derinya Kapısı'nın açılması konusunda mücadele yürüten Dr. Okan Dağlı, Derinya sürecinin geçmişini, günümüzde geldiği durumu ve bundan sonrası ile ilgili değerlendirmelerini aktardı.

Doç. Dr. Şevki Kıralp, son dönemde gerilimler ile sıkılıkla gündeme gelen doğalgaz konusunu ele aldı ve gündemdeki "gevşek federasyon" tezini inceledi. Bağımsızlık Yolu Mağusa Bölge Sorumlusu Abdullah Özdoğan ise Kıbrıs sorununda yaşanan gelişmelerin sınıfsal bir tahlilini katılımcılarla paylaştı.

Ardından katılımcıların soru ve yorumları alınarak panel tamamlandı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.