GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

25 Kasım Organizasyon Komitesi Arter'i ziyaret etti

25 Kasım Organizasyon Komitesi Arter’i ziyaret etti

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla 25 Kasım Organizasyon Komitesi bugün Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'i ziyaret ederek etkinliklerle ilgili bilgi verdi.

Yayın Tarihi: 19/11/18 15:48
okuma süresi: 3 dak.
25 Kasım Organizasyon Komitesi Arter’i ziyaret etti
A- A A+
Mağusa Kadın Merkezi Derneği Başkanı Sıdıka Özdoğan başkanlığında Akova Kadınlar Derneği ve Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği komiteyi oluşturan 15 kadın örgütünü temsilen Başkan İsmail Arter'i ziyaret etti ve etkinliklere davet etti.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yapılacak etkinliklerden dolayın kadın derneklerini kutlayarak, yapılacak çalışmalarda komitenin yanında olacağını ifade ederek, "gönül arzu eder ki kadına karşı şiddet olmasın ama maalesef gelişmekte olan toplumlarda bunları görüyoruz. Bu konudaki esas sıkıntının eğitim olduğunu düşünüyorum." dedi.

Çocukların gördüğü davranışları örnek alarak büyüdüğüne dikkat çeken ve bu konuda eğitimin ailede başlaması gerektiğini kaydeden Başkan Arter, bu konuda sığınma eviyle ilgili bir projelerinin olduğunu,sürdürülebilirliği ve idari yönden nasıl olacağı konusundan dolayı gecikme olduğunu, imkan anlamında bir sıkıntının olmadığını belirtti.

MAKAMER Başkanı Sıdıka Özdoğan ise, ülkemizde kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal cinsiyet eşitliği göz önünde bulundurularak, devlet politikası olması gerektiğini, kadını koruyan yasaların uygulanmasında sıkıntı olduğunu söyledi. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesinin kurularak, şiddeti önleme merkezinde her türlü bilgilendirmenin yapılması gerektiğini, kadının gidebileceği bir merkez olmadığı için yaşadığı şiddeti sineye çekebildiğini, bu nedenle sığınma evlerine de dikkat çekeceklerini belirtti.

25 Kasım Komitesi olarak bir dizi etkinlik gerçekleştirerek, farkındalığı arıtmak, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek, kadının özgürleşmesine katkı sağlamak amacıyla hareket ettiklerini söyleyen Özdoğan, Başkan İsmail Arter'i de etkinliklere davet etti.

Organizasyon kapsamında, 21 Kasım'da saat 19:00'da Piyale Paşa Mahallesi Muhtarlığı'nda "Kurtuluş Son Durak" filminin gösterimi, 22 Kasım'da saat 22:00'da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda Kadınım-Özgürüm-Farkındayım konserler dizisi ve 23 Kasım'da saat 19:00'da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda Panel ve Atölye Çalışması, 25 Kasım'da ise saat 15:00'da DAÜ Çemberi'nden Sakarya Çemberi'ne yürüyüş yapılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.