GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Mahremiyet ihlalinden tutuklu yargılanacak

Mahremiyet ihlalinden tutuklu yargılanacak

WhatsApp uygulaması üzerinden görüntülü konuştuğu kadının resimlerini çekerek, kadının Almanya'da bulunan eşine ve ailesi ile akrabalarına gönderen Salih Saygılı, tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Yayın Tarihi: 01/12/18 09:53
okuma süresi: 3 dak.
Mahremiyet ihlalinden tutuklu yargılanacak
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Ülkede turist olarak ailesi ve çocukları ile birlikte Alaniçi köyünde ikamet eden Salih Saygılı, "Özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlaması ile arandığı süre içerisinde yurt dışından ülkeye geldiği gün tutuklandı. Polis Saygılı'nın, Almanya'da kalan ve 2015 yılı -2018 Temmuz tarihleri arasında Facebook aracılığı ile tanışıp WhatsApp üzerinden görüntülü konuştuğu kadının fotoğraflarını çekip Almanya'da bulunan kadının eşine, ailesine ve akrabalarına gönderdiğini açıkladı.

Zanlı önceki gün Ercan Havaalanı'ndan ülkeye giriş yaptığı sırada tespit edilerek tutuklandı.

Ülkede turist statüsünde bulunan ve yasal bağı bulunmayan zanlı Salih Saygılı tutuklu yargılanmak üzere 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

SORUŞTURMAYA ETKİ ETME OLASILIĞI KALMADI

Olayın soruşturmasını yürüten polis çavuşu Ali Bulut mahkemede verdiği ifadesinde, zanlının 2015- 2 Temmuz 2018 tarihleri arasında Alaniçi'nde, Facebook aracılığı ile arkadaş olduğu Almanya'da kalan kadın ile birlikte oldukları esnada WhatsApp üzerinden görüntülü konuştuklarını ve zanlının kullanımındaki cep telefonundan kadının görüntülerini çektiğini mahkemeye aktardı.

Polis çavuşu Bulut daha sonra zanlının bu görüntüleri kadının Almanya'da ki eşine, ailesine ve akrabalarına göndererek "Özel hayatın gizliliğini ihlal" suçunu işlediklerini kaydetti.

Yapılan şikayet üzerine soruşturma başlatılan olayda zanlının yurt dışında olduğunun tespit edildiğini belirten Bulut, zanlının 28 Kasım 2018 tarihinde ülkeye girişinde tutuklandığını ifade etti.

Zanlının turist statüsünde olduğunu ve eşi, çocukları ile birlikte Alaniçi köyünde ikamet ettiğini belirten polis çavuşu, zanlının yürütülen soruşturmaya etki etme olasılığının kalmadığını ancak ülke ile herhangi bir bağının bulunmadığı gerekçesi ile tutuklu yargılanmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.