GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

5 uyuşturucu zanlısı 1 hafta daha tutuklu kalacak

5 uyuşturucu zanlısı 1 hafta daha tutuklu kalacak

Narkotik ekiplerinin Yeniboğaziçi bölgesinde düzenlediği uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen 368 adet hap ile ilgili tutuklanan 5 zanlı hakkındaki tutukluluk süresi uzatıldı.

Yayın Tarihi: 01/12/18 09:56
okuma süresi: 3 dak.
5 uyuşturucu zanlısı 1 hafta daha tutuklu kalacak
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa'ya bağlı Yeniboğaziçi'nde 28 Kasım tarihinde Narkotik ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen 368 adet extacy türü uyuşturucu madde içeren haplarla ilgili tutuklanan Mustafa Kemal Karaaslan, Recep Kaptan, Yaman Damlu, Muzaffer Girgin ve İbrahim Görkem Güvener hakkındaki polis soruşturması devam ediyor.

Haklarında temin edilen 1 günlük tutukluluk süresinin dolmasının ardından zanlılar dün yeniden ek tutukluluk talebi ile Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Mahkeme, devam eden soruşturma nedeni ile zanlıların 7 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Mahkemede söz alan zanlılardan Muzaffer Girgin'in evinde kalan Mustafa Kemal Karaaslan ile Recep Kaptan ev sahibi Muzafer Girgin ile İbrahim Görkem Güvener'in suçla bağlantılarının olmadığını belirtti.

Cezaevinden 1 ay önce tahliye olan Girgin ile 10 gün önce tahliye olan Güvener konu haplarla ilgili bir bağlarının bulunmadığını kendileri de mahkemede söylerken, Güvener cezaevinden çıkalı henüz 10 gün olduğunu, ailesi ile arasını düzeltmeye çalışırken tutuklandığı için ailesinin yeniden kendisine sırt döndüğünü kaydetti.

Polis memuru ise yürütülen soruşturmada suçla bağlantısı olmayan şahısların soruşturmanın neticesince serbest bırakacaklarını mahkemeye aktardı.

POLİS SORUŞTURMASINI SÜRDÜRÜYOR

Alınan bir ihbar üzerine 28 Kasım 2018 tarihinde Yeniboğaziçi'nde Muzaffer Girgin'e ait evde yapılan arama sonucu 368 adet uyuşturucu madde içerdiği düşünülen hapların emare alındığını anımsatan polis memuru Cüneyt Arkın, evde bulunan Mustafa Kemal Karaslan ve Recep Kaptan'ın tutuklandığını söyledi.

Karaaslan ve Kaptan'dan yapılan soruşturmada söz konusu uyuşturucu maddeleri 28 Kasım 2018 tarihinde yurt dışından KKTC'ye ithal ettiklerinin öğrenildiğini belirten Arkın, ev sahibi Muzaffer Girgin ve beraberindeki İbrahim Görkem Güvener'in operasyon esnasında eve geldiklerinde tespit ederek tutuklandıklarını anımsattı.

Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirten Arkın, zanlıların 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.