GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Bangladeşli zanlı 6 gün daha tutuklu kalacak

Bangladeşli zanlı 6 gün daha tutuklu kalacak

Mağusa'da, Bangladeş uyruklu 3 kişiyi KKTC'ye getirmek amacıyla sahte teminat mektubu düzenleyen Bangladeş uyruklu zanlı MD Mostofa Kamal hakkındaki polis soruşturması sürüyor.

Yayın Tarihi: 22/12/18 11:52
okuma süresi: 2 dak.
Bangladeşli zanlı 6 gün daha tutuklu kalacak
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa'da, 2018 yılı içerisinde Bangladeş uyruklu 3 kişiyi KKTC'ye getirmek amacıyla sahte teminat mektubu düzenleyen Bangladeş uyruklu zanlı MD Mostofa Kamal'ın tutukluluk süresi dün doldu.

Hakkındaki "Sahte evrak düzenleme" suçlaması ile ilgili devam eden soruşturma kapsamında zanlı dün ek tutukluluk süresi talebi ile Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkeme tutukluluk süresinin uzatılmasına karar verdiği zanlı MD Mostofa Kamal'ın 6 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

TELEFONUNDA DAHA ONLARCA SAHTE TEMİNAT MEKTUBU ÇIKTI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı MD Mostofa Kamal'ın 2018 yılı içerisinde Mağusa'da, Bangladeş uyruklu Alam Jonald, Uddin Mohammad Basir ve Mohammad Nahid Khan isimli kişileri KKTC'ye getirmek için Credit West Bankası adına teminat mektubu düzenleyip bu şahıslardan 1250'şer Euro para temin ettiğini açıkladı.

Olayın 18 Mayıs 2018 tarihinde polise bildirildiğini söyleyen tahkikat memuru, o tarihten beridir aranan zanlının 14 Aralık 2018 tarihinde Ercan Havaalanından çıkış yapmak isterken tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Emare olarak alınan ve incelemeye gönderilen zanlının telefonunda yapılan incelemede Capital Bank'a ait 9 adet, Kooperatif Bankası'na ait 1 adet olmak üzere toplam 10 adet sahte olduğuna inanılan teminat mektubunun fotoğrafının tespit edildiğini açıklayan polis memuru, yürütülen soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Polis zanlının 6 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, zanlı MD Mostofa Kamal'ın soruşturma maksatları açısından 6 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.