GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

28 bin TL'lik hırsızlığa 20 ay hapis cezası

28 bin TL’lik hırsızlığa 20 ay hapis cezası

Mağusa'da faaliyet gösteren Petek Pastanesi'nde sevkiyatçı olarak çalıştığı süre içerisinde 28 bin 188 TL'lik gıda, içecek, şarküteri ve demirbaş eşya sirkat eden Kamil Erdoğan Gençtürk 20 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Yayın Tarihi: 29/01/19 08:03
okuma süresi: 3 dak.
28 bin TL’lik hırsızlığa 20 ay hapis cezası
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Ece Sanayi Ticaret ve bağlantılı işletme olan Petek Pastanesi'nde sevkiyatçı olarak çalışan Kamil Erdoğan Gençtürk müstahdemi olduğu Petek Pastanesi'ne ait depodan yaptığı 28 bin 188 TL'lik hırsızlık suçundan dolayı dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılandı.

Evinde ve annesinin evinde çok sayıda çalıntı gıda, içecek, şarküteri ve demirbaş eşya bulunan sanık Kamil Erdoğan Gençtürk hakkındaki "Müstahdem tarafından sirkat" davasından 20 ay hapse mahkum edildi.

28 BİN 188 TL'LİK GIDA, EŞYA VE İÇECEK EVİNDE VE ANNESİNİN BULUNDU

Sanık Kamil Erdoğan Gençtürk hakkındaki kararı Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla okudu.

Hacımulla, İddia Makamı'nın mahkemeye aktarılan olgularda 18 Eylül 2018 tarihinde Ece Sanayi Ticarete bağlı Petek Pastanesi Genel Direktörü'nün Mağusa Polis Müdürlüğü, Adli Şube Amirliği'ne giderek iş yerinde sevkiyatçı olarak görev yapan sanık Kamil Erdoğan'ın depodan 10 kasa bira, 17 kasa kola aldığını ancak Petek Pastanesi'ne kola ve biraların 4'er kasa eksik getirildiğini, Gençtürk'ün kola ve biraları sirkat etiğinden şüphelendiği için şikayetçi olduğunu söyleyerek polisin olay ile ilgili soruşturma başlattığını kaydetti.

Hacımulla polisin mahkeme emri ile sanığın evinde yaptığı aramada ise Petek Pastanesi'ne ait çok sayıda donmuş gıdanın, tatlı tepsileri, fındık ezmesi, kuruyemiş gibi çok sayıda yiyeceğin ve hediyelik eşyaların tespit edildiğini ifade etti. Sanığın kendi beyanları doğrultusunda aleyhindeki davadan suçlu bulunduğunu söyleyen yargıç Hazal Hacımulla, sanık hakkında getirilen dava için yasa koyucunun 7 yıla kadara hapis cezası öngördüğünü açıkladı.

Bu tür suçların güvene dayalı iş hayatını ve işçi ile işveren ilişkisi arasındaki güveni ihlal ettiğini belirten Hacımulla, güvenin kötüye kullanıldığı suçlarda kamu yararı menfaatinin göz önünde bulundurularak hapislik cezası verilmesinin öngörüldüğünü ifade etti. Sanığın 1 seneyi aşkın bir sür içerisinde söz konusu suçu sistematik ve planlı olarak işlediğini belirten Hacımulla, sanığın bu davranışı ile külliyatlı miktarda eşya sirkat etmesini aleyhinde değerlendirdiklerini ifade etti.

Sanığın polise verdiği gönüllü ifadesinde polise yardımcı olmak yerine evinin yakınında ve annesinin evinde polis tarafından bulunan eşyaları saklamaya çalıştığını söyleyen Hacımulla, sanığın bu suçu iş yerinden emeğinin karşılığını alamadığı için işlediğini söylediğini ancak her bireyin kendi adaletini araması neticesinde ülkenin kaosa sürükleneceğini, KKTC'nin bir hukuk devleti olduğunu kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.