GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Uyuşturucu ziraati yapan Türkoğlu hapis cezası aldı

Uyuşturucu ziraati yapan Türkoğlu hapis cezası aldı

Tuzla'da Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda evinde 6 kök hint keneviri türü uyuşturucu madde ziraati yaptığı tespit edilen Zulmet Türkoğlu, Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanarak 9 ay hapse mahkum edildi.

Yayın Tarihi: 09/02/19 11:37
okuma süresi: 3 dak.
Uyuşturucu ziraati yapan Türkoğlu hapis cezası aldı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Tuzla'da 17 Temmuz 2017 tarihinde Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından alınan bir ihbar üzerine düzenlenen operasyonda evinde 6 kök hint keneviri türü uyuşturucu madde bitkisi yetiştirdiği tespit edilmesi üzerine tutuklanarak hakkında soruşturma yürütülen Zulmet Türkoğlu dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı.

Kanunsuz uyuşturucu madde ziraati ve tasarrufu davalarından suçlu bulunan sanık Türkoğlu, Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti'nin oy birliği ile aldığı karar ile 9 ay hapis cezasına mahkum edildi.

"HAPİSLİK CEZASI KAÇINILMAZ"

Sanık Zulmet Türkoğlu hakkındaki kararı Kıdemli Yargıç Şerife Katip Kır okudu. Sanığın aleyhine getirilen davalardan suçlu bulunduğunu belirten Kır, uyuşturucu suçların yaygın suçlar olması nedeni ile ciddi ve vahim suç olduğunu ifade etti. Uyuşturucu suçlarının insan sağlığını, sosyal ve toplumsal yaşamını etkilediğini kaydetti. Bu tür suçlarda amme menfaatinin korunmasının ön planda tutulması gerektiğini kaydeden Kır, kamu menfaatinin korunması için suçla aynı orantılı cezaların verilmesi gerektiğini ifade ederek oy birliği ile sanığın hapislik cezası almasının kaçınılmaz olduğuna karar verdiklerini söyledi. Kıdemli Yargıç Kır, 55 yaşında olan sanığın pişman, eşinin ve çocuklarının kendi bakımına muhtaç oluşunu aynı zamanda sanık avukatının sanık lehine sunduğu tüm hususları değerlendirerek sanığın 9 ay hapse mahkum edildiğini açıkladı.

BAHÇEDE VE DOLAPTA SAKSILARA EKİLİ UYUŞTURUCU MADDE BİTKİSİ BULUNDU

İddia Makamı'nın aktardığı olgulara göre, sanık Zulmet Türkoğlu'nun tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunu öğrenen CÖŞ ekiplerinin alınan mahkeme emri ile Türkoğlu'nun Tuzla'da bulunan ikametgahında arama gerçekleştirdi. Yapılan aramada Türkoğlu'nun bahçesinde 3 ayrı saksıda ekili hint keneviri türü uyuşturucu madde bitkisi ile içerisinde tütünle karışık hint keneviri türü uyuşturucu madde bulunan sarma sigara ve pipo, aynı zamanda yatak odasında bulunan dolap içerisinde 3 ayrı saksıda ekili 3 kökhint keneviri tespit edilerek emare alınmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.