GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Ateşli silah mekanizmalı kalem ve nargile imal etti

Ateşli silah mekanizmalı kalem ve nargile imal etti

Mağusa'da Ali Demir isimli şahsın tasarrufunda ateşli silah mekanizmalı elektronik nargile ve kalem bulundu. Demir tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı, mahkemede hakkındaki suçlamaları kabul etti.

Yayın Tarihi: 03/03/19 13:15
okuma süresi: 3 dak.
Ateşli silah mekanizmalı kalem ve nargile imal etti
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa'da polis ekipleri tarafından önceki gün Ali Demir'in aracında ve üzerinde yapılan aramada bulunanlar hayrete düşürdü. Demir'in tasarrufunda 1 adet 7.65 mm çapında canlı mermi ve ateşli silah mekanizmaları bulundu. Polis ateşli silah mekanizmalarının elektronik nargile ve kalemde olduğunu tespit etti. Demir'i tutuklayarak hakkında soruşturma başlatan polis söz konusu mekanizmaların zanlının imal ettiğini tespit etti. Zanlı "Kanunsuz ateşli silah tasarrufu" ve "Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu" suçlaması ile ilgili dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılarak aleyhinde 3 günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Uzman raporu bekleniyor

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Kıvanç Özoğlu mahkemede verdiği ifadesinde, 1 Mart 2019 tarihinde Palm Beach bölgesindeki araç park yeri içerisinde zanlı Ali Demir'e ait CY 616 plakalı araç içerisinde polis ekibince bir arama yapıldığını söyledi. Yapılan aramada araç içerisinde 1 adet 7.65 mm çapında canlı mermi, 1 adet içerisinde ateşli silah mekanizmasına sahip elektronik nargile, naylon poşet içerisinde 7.65 mm çapında mermiyi ateşlemek için ateşli silah imal edilmede kullanılan 3 adet metal parçalar bulunduğunu belirten Özoğlu, zanlı Demir'in giymekte olduğu montun iç cebinde ise 1 adet içerisinde ateşli silah mekanizmasına sahip kalem tespit edildiğini açıkladı.

Özoğlu, zanlının suçüstü gereği tutuklandığını söyleyerek, zanlının gönüllü ifade verdiğini ve ifadesinde konu emareleri kendisinin imal ettiğini beyan ettiğini belirtti. Emare alınan parçaların ateşli silah olup olmadıkları, yine parçaların ateşli silah imalatında kullanılan parçalar olup olmadığı ve konu parçaların daha önce herhangi bir olayda kullanılıp kullanılmadığının tespiti için emarelerin Ateşli Silahlar Şubesine gönderildiğini ifade eden Özoğlu, gelecek olan raporların beklendiğini belirtti. Özoğlu, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirterek, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.