GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Mağusa'nın eski eserleri turist akınına uğruyor

Mağusa'nın eski eserleri turist akınına uğruyor

Ülkenin tarihi zenginliklerine sahip kenti Gazimağusa her yıl yüzlerce turisti ağırlıyor. Tarihi mekanlar turizm sezonuna hazırlanıyor.

Yayın Tarihi: 27/04/19 10:34
okuma süresi: 3 dak.
Mağusa'nın eski eserleri turist akınına uğruyor
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Havaların ısınması ile turizm dönemi yaklaşırken, Gazimağusa'nın tarihi yapıları yılın her döneminde çeşitli ülkelerden gelen turistlerin ilk uğrak alanı oluyor.

Kentin tarihi Suriçi'nde bulunan eski yapılar hem mimari yapısı hem de tarihi ile turistlerin dikkatini çekip beğenisini topluyor. Şehrin göbeğini çevreleyen surların yanı sıra Suriçi'nde yer alan birçok tarihi eseri ziyaret için her gün bölgeye onlarca otobüs dolusu turist akın ediyor, tarihi ile ilgili rehberlerden bilgi alıp, fotoğraf çekerek anılarını ölümsüzleştiriyor.

TURİZM SEZONUNA HAZIRLIK

Tarihi zenginlikleri ile kendine hayran bırakan Mağusa'da turist ziyaretleri kış aylarında da devam ediyor. Yazın gelmesi ile turizm sezonu açılarak hem bölgedeki otellerde hem de kentte ziyaretçi sayısında da artış yaşanıyor.

Yoğun yağışlı geçen bir kış döneminin ardından surlar ve eski eserleri ot bürüdü. Özellikle Suriçi'nde Venedik Sarayı yakınında bulunan tarihi yapının avlusunda bulunan Mehmet Emin Efendi'nin Mezarı olarak bilinen mezar insan boyu otların arasında kalmış durumda. Mağusa Belediyesi turizm sezonu öncesinde en çok ziyaret edilen Otello Kalesi bölgesinden başlayarak çevre ve ot temizliğine hız verdi.

KENTİN TARİHİ MERAK UYANDIRIYOR

Ülkenin en önemli ticaret, turizm ve üniversite kenti olan Mağusa'da gezilmesi gereken çok yer var. 14. Yüzyılda inşa edilen ve William Shakespeare'in ünlü tragedyası Otello'nun isminin verildiği kale en çok ziyaret edilenler arasında. Yine 1873 yılında Vatan Yahut Silistre'yi yazıp İstanbul'da sahneledikten sonra Kıbrıs'a sürgün edilen Namık Kemal'ın tutsak tutulduğu zindan ve asırlar boyunca topçu kışlası ile hapishane olarak kullanılan zindanın bulunduğu yapılar ziyaretçilerin oldukça dikkatini çekiyor. Suriçi'nde en çok ziyaret edilen tarihi yapılardan biri de Lala Mustafa Camii ile yine aynı yerde yer alan St. Francis Kilisesi.

ANTİK ŞEHİR SALAMİS BÜYÜLÜYOR

Hem ada hem de bütün Akdeniz'in tarihinde derin izler bırakmış olan antik kent Salamis Harabeleri de her gün ziyarete giden onlarca turisti büyülüyor.


Mağusa'nın 6 km kuzeyinde yer alan kentin, tarih boyunca Akdeniz'de yaşanan hemen hemen tüm depremlerden etkilendiği bu yüzden de şehrin defalarca yıkılıp yeniden kurulduğu söyleniyor. Mağusa'da düzenlenen konserler içinde vazgeçilmez konser alanı olan Salamis Harabeleri hem bölge halkının hem de turistlerin gözdesi konumunda.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.