GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Mağusa Limanı'nda insan tacirlerine suçüstü operasyon

Mağusa Limanı'nda insan tacirlerine suçüstü operasyon

Mağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekiplerinin dün Mağusa Limanı'nda düzenlediği operasyonda 15 mülteci tespit edildi.

Yayın Tarihi: 18/05/19 09:55
okuma süresi: 3 dak.
Mağusa Limanı'nda insan tacirlerine suçüstü operasyon
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Son dönemlerde ülkelerindeki savaştan kaçan Suriyeliler Türkiye'de yaşam sürmeye çalışırken, birçok Suriyeli de yaşam koşullarının kötü olması nedeni ile umut tacirlerinin ellerine düşerek maddi ve manevi olarak sömürüye uğruyor. Suriyelilerin umut yolculuğu rotasında birinci sırada Güney Kıbrıs yer alırken, dün Mağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri bir TIR araç içerisinde gizlenmiş 15 Suriyeli mülteci tespit edildi. Polis operasyon sonrasında TIR şoförü Kerem Çetin ile suçla bağlantısı olduğunu tespit ettiği Savaş Çapar'ı tutukladı. TIR şoförleri Çetin ve Çapar dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılarak haklarında 3 gün tutukluluk süresi temin edilirken, tamamı erkek 15 Suriyeli mülteci ise yapılan soruşturmanın ardından yeniden Türkiye'ye gönderildi.

2 ŞÜPHELİ TIR ARANDI

İnsan kaçakçılığı ile ilgili bir süreden beri takibini sürdürenCÖŞ ekipleri 10:25 sıralarında Mağusa Limanı'na yanaşan Toros isimli yük gemisinde bulunan 2 TIR ile ilgili aldığı ihbar üzerine harekete geçti. Şoförü Kerem Çetin'in olduğu TIR araçta polis ekiplerinin yaptığı kontrolde meyve kasaları arasında 15 Suriyeli mülteci tespit edilirken, hakkında ihbar olan bir başka TIR araçta ise mülteci tespit edilmedi. Suriyeli mültecilerin TIR şoförlerine 4 ile 5 bin Dolar arasında para ödedikleri öğrenilirken, şoförler Kerem Çetin ile Savaş Çapar'ın TIR araçları değiştikleri ve Savaş Çapar'ın da suçla bağlantısı olduğu için tutuklandığı öğrenildi.

ÇETİN VE ÇAPAR HAKKINDA 3 GÜN TUTUKLULUK

TIR şoförleri Kerem Çetin ile Savaş Çapar dün öğle saatlerinde Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Söz konusu 15 Suriyeli mültecinin ülkeye kaçak olarak girmelerine yardımcı olmakla suçlanan zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk süresi temin edildi. Polis zanlılar hakkında geniş çaplı soruşturma başlatırken, suçla bağlantısı olan şahıslar araştırılıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.