GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

Polisin imkansızlıklarla denetim yapmasını bekliyoruz

Polisin imkansızlıklarla denetim yapmasını bekliyoruz

Polis Genel Müdürlüğünce verilen emir ile tüm ilçe müdürlükleri tarafından bölgelerde başlatılan sıkı denetim kapsamında önceki akşam Mağusa'da yapılan kontrollerde ülkede izinsiz ikamet ettiği tespit edilen 5 kişi tutuklanarak dün mahkemeye çıkarıldı.

Yayın Tarihi: 20/06/19 07:30
okuma süresi: 4 dak.
Polisin imkansızlıklarla denetim yapmasını bekliyoruz
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Kuyumcu soygunu zanlılarının Ercan'dan çıkış yaparak kaçmasının ardından yaşanan kaos ve ülkede artan suç oranları nedeni ile güvenlik önlemlerinin artırılması kapsamında Polis Genel Müdürlüğü'nce çıkan emir tüm ilçe müdürlüklerini alarma soktu.

Saat 20:00- 02:00 saatleri arasında Özel Harekat Müdürlüğü'nden 2 polisin de yer aldığı ekiplerin 3 ay boyunca sokaklarda trafik ve asayiş denetimleri gerçekleştirmesine karar verilirken, Mağusa'da önceki akşam yapılan kontrollerde ülkede çeşitli tarihlerden itibaren izinsiz ikamet ettiği tespit edilen 5 kişi tutuklandı. Zanlılar dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılarak haklarında tutukluluk süresi temin edilirken, denetimler sırasında bazı hususlar dikkat çekti.

İMKANSIZLIKLAR DAHİLİNDE DENETİM ÇABASI

Polis sayısındaki yetersizlik, sıklaştırılan denetimler nedeni ile mevcut polis mensubunun daha fazla iş yükü ile karşı karşıya kalmasına neden oldu. Kıbrıs Postası'nın Mağusa bölgesinde gece boyunca takip ettiği denetimlerde göze çarpan en önemli sorun ise teşkilatın teknolojik imkansızlıklar dahilinde denetim yapma çabası. 1 şahıstan kimlik kontrolü yapılabilmesi için yaklaşık 20 dakika zaman harcayan polis ekipleri, teknoloji yardımı ile kimlik ve muhaceret kayıt sorgulama işlemi sayesinde daha kısa sürede sonuca ulaşabilecekken, ibraz edilen kimliğin sorgulaması polis memurlarının kişisel cep telefonları üzerinden polis müdürlüklerini arayarak bilgileri merkeze bildirmesi şeklinde yapılıyor. Merkezden yapılan kimlik araştırması sonrasında görevli polis yeniden özel cep telefonundan aranarak şahsın ülkedeki statüsü ile ilgili bilgilendiriliyor. Bu süre içerisinde ise polis ekipleri vakit kaybı yaşayarak daha uzun süre içerisinde daha az denetim yapmak zorunda kalıyor. Öte yandan polis müdürlükleri bünyesindeki araç sayısının da yetersiz oluşu polis ekiplerinin güç koşullarda çalışmasına neden oluyor.

2'Sİ KADIN 5 KİŞİ TUTUKLANDI

Pazartesinden itibaren başlatılan sıkı denetimler çerçevesinde önceki akşam Mağusa bölgesinde 2'si kadın 5 kişinin ülkede izinsiz ikamet ettiği tespit edildi. Kaçak şahıslar dün mahkemeye çıkarılarak haklarında 1 gün tutukluluk süresi temin edildi. Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Begüm Bektaş mahkemede verdiği ifadede, 18 Haziran 2019 tarihinde polis ekiplerinin devriye görevi esnasında 5 zanlının izinsiz ikamet ettiğinin tespit edilerek tutuklandığını kaydetti. Kadın zanlıların birinin 5 Mart 2019, diğerinin ise 7 Mart 2017 tarihinden itibaren ülkede izinsiz ikamet ettiğinin tespit edildiğini aktaran Bektaş, öteki zanlıların ise, birinin 30 Eylül 2018, birinin 20 Ekim 2015 ve diğerinin ise 20 Mart 2018 tarihlerinden itibaren ülkede izinsiz olarak ikamet ettiklerinin, zanlıların Zimbabwe Afrika ve Pakistan uyruklu olduklarını kaydetti.

Öte yandan Bektaş, geçtiğimiz günlerde Mağusa'da meydana gelen kavgada sonrasında müdahale etmek isteyen polisi darp ederek ve görevinden men etmekle suçlanan ve tutuklanan zanlı Folorin Adedoyo Odusula'nın ise 5 Mart 2019 tarihinden itibaren ülkede izinsiz ikamet ettiğinin tespit edildiğini kaydetti. Bektaş zanlılar hakkında yürütülen soruşturma devam ettiğini kaydederek, tutukluluk talebinde bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.