GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

Kaçak taksilerde yolcu taşımacılığına dur diyen yok

Kaçak taksilerde yolcu taşımacılığına dur diyen yok

Mağusa'da taksicilerin başı kiralık araçlarla kaçak taksicilik yapan yabancı uyruklu öğrenciler ile belada. Defalarca kaçak taksiciler ile ilgili yapılan şikayetler sonuçsuz kalırken, Mağusa Taksiciler Birliği Başkanı Muhammet Biberoğlu kaçak taksilerde uyuşturucu pazarlıklarının da yapıldığına dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 21/06/19 07:30
okuma süresi: 4 dak.
Kaçak taksilerde yolcu taşımacılığına dur diyen yok
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da yıllardır devam eden kaçak taksi ile yolcu taşımacılığı sorununa bir türlü çare üretilemiyor. Nijeryalı, Libyalı ve Ürdünlü öğrencilerin WhatsApp isimli program üzerinden kiralık araçlarla kaçak taksicilik yaptıklarını belirten Mağusa Taksiciler Birliği Başkanı Muhammet Biberoğlu, dün düzenlenen basın toplantısı ile taksicilerin sorunlarına dikkat çekti. Biberoğlu, kaçak taksilerle üniversite öğrencilerinin can güvenliğinin hiçe sayılmasının yanında bu taksilerde uyuşturucu pazarlıklarının da yapıldığını iddia etti. " Hepsini defalarca tespit edip polise bildirdik" diyen Biberoğlu, şikayetlerinin sonuçsuz kaldığını belirterek yetkililerden soruna çözüm üretilmesi için çağrıda bulundu.

BİBEROĞLU: "KİRALIK ARAÇLARLA YOLCU TAŞIDIKLARINI İSPATLADIK"

Taksicilerin sorunlarını dile getiren Mağusa Taksiciler Birliği Başkanı Muhammet Biberoğlu 5 yıldır görevde olduğunu ve 5 yıldan beri kaçak taksilerle mücadele ettiğini kaydetti. Kaçak taksicilik yapanlarla ilgili delil ve belgeleri isimlerle liste halinde Polis Müdürlüğü İzin Kurulu'na verdiklerini kaydeden Biberoğlu, şikayetlerinin hepsonuçsuz kaldığını ifade etti. Yurt dışından gelen Libyalı, Ürdünlü, Nijeryalı öğrencilerin kaçak taksicilik yaptığını ve kurulan bir WhatsApp grubu ile de yolcu taşıdıklarını ispatladıklarını kaydeden Biberoğlu, "ne vergi, ne sigorta ödeniyor, ne bir sınava giriyor, ne bir sürücü belgesi alıyor. Biz taksici olarak sürücü belgesi alabilmek için birçok evrak tamamlamak zorunda kalıyoruz, sürücü belgesi kolay alınmıyor halkımızı biz böyle taşırken, kaçak taksiciler kişilerin güvenliğini hiçe sayarak yasa dışı olarak Rum tarafına, havaalanına, uzak bölgelere yolcu taşıyor" şeklinde konuştu. Defalarca bu şikayetlerini dile getirdiklerini belirten Biberoğlu,hiç bir yetkilinin soruna çözüm üretmediğini, polisin ise bu konuda yetki istediğini belirtti.

KAÇAK TAKSİLERDE UYUŞTURUCU PAZARLIKLARI…

Biberoğlu, kaçak taksilerdeki bir başka tehdidin ise esrar, uyuşturucu pazarlıkları olduğunu kaydetti. "Bu kaçak taksilerde uyuşturucu pazarlıkları yapılıyor" diyen Biberoğlu, "bunları da tespit ettik yetkililerden yardım istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Kan bağı yasası bir an önce çıkarılmalı halkı koruma altına almak gerekiyor" diyen Biberoğlu, polisin yardımcı olmaya çalıştığını ancak polis sayısındaki azlık nedeni ile polisin iç hizmet görevini yerine getiremez duruma geldiğini kaydetti. "Taksicilik mesleği tamamen çökmüş durumda" diyen Biberoğlu, yetkililerden sorunun çözülmesi için müdahale etmesini istediklerini kaydetti.

"SORUNLAR DAĞ OLDU, İŞLER DÜŞTÜ"

Öte yandan bazı taksicilerin haksız rekabet ortamı sağlayarak taksimetrenin yarı fiyatına yolcu taşıdıkların kaydeden Başkan Muhammet Biberoğlu, turistik T izni olan bazı araç şoförlerinin de, 6 koltukla şehir içi taksicilik yaptığını ve tüm bu etkenlerin işleri inanılmaz düşürdüğünü ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.