GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Maraş'taki sera üreticileri bilgilendirildi

Maraş'taki sera üreticileri bilgilendirildi

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, Mağusa Maraş'ta sera üreticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Yayın Tarihi: 02/11/19 12:25
okuma süresi: 2 dak.
Maraş'taki sera üreticileri bilgilendirildi
A- A A+
KKTC Seracılar Birliği'nde yer alan ve bölgedeki sera üreticilerinin ilgi gösterdiği toplantıya Tarım Dairesi Müdürü Reşat Değirmenci, Genel Tarım Sigortası Müdürü İpek Kızılduman, Tarımsal ilaçlar Denetleme Kurullu Mukayyiti Bahar Gökhan ile diğer Bakanlık yetkileri katıldı. Toplantıda,KKTC Seracılar Birliği Başkanı Mahmut Doğan ve Gazimağusa Seracılar Üretim Ve Pazarlama Kooperatifi Ltd. Başkanı Hasan Deniz de hazır bulundu.

Üreticiler, sera alanlarının Genel Tarım Sigortası kapsamına alınmasından sonra, söz konusu uygulamadan yararlanmaları için dikkat edilecek husular konusunda bilgilendirildiler.

Toplantıda, ülkemizde var olan sera alanlarının kayıt oranlarının artırılması ve destekten daha etkin şekilde nasıl yararlanılacağı konuları anlatıldı.

Ülkemizdeki tarımsal üretim dikkate alınarak ve korunarak, ithal ürün izinlerinin nasıl verildiği ile ilgili prosedürler de üreticiye aktarıldı.

Ayrıca tarımsal zararlı, hastalık, kümelenme ve yapılacak eğitimlerle ilgili görüş alışverişi yapıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.