GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Berber Hasan'a acı veda

Berber Hasan'a acı veda

Mağusa'nın en eski esnaflarından Hasan Yiğittürk son yolculuğuna uğurlandı.

Yayın Tarihi: 18/11/19 14:29
okuma süresi: 2 dak.
Berber Hasan'a acı veda
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Bir süredir yaşadığı sağlık problemleri nedeni ile önceki gün hayatını kaybeden Berber Hasan olarak bilinen Hasan Yiğittürk bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Mağusa'nın en eski esnaflarından olan 74 yaşındaki Hasan Yiğittürk öğle namazına müteakip Lala Mustafa Paşa Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Mağusa Kabristanlığı'nda toprağa verildi.

SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI

60 yıl boyunca Bandabulya'da bulunan dükkanında berberlik yapan Hasan Yiğittürk'ün ölümü bölgede büyük üzüntü yaşattı. Yaşadığı sağlık problemleri nedeni ile bir süreden beri tedavi gören Yiğittürk, dün öğle saatlerinde hayatını kaybetti.

Kıbrıs Türkünün mücadele tarihinde de önemli bir yere sahip olan Yiğittürk için düzenlenen cenaze töreninde sevenleri Berber Hasan'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Lala Mustafa Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazında Yiğittürk'ün cenaze törenine sevenlerinin yanı sıra çok sayıda siyasi isim ile belediye başkanı katıldı. Yiğittürk'ün cenaze töreninde gözyaşları sel oldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.