KARPAZ
okuma süresi: 6 dak.

Arsa dağıtımı iptal, Yeşilköylüler arsa istiyor…

Arsa dağıtımı iptal, Yeşilköylüler arsa istiyor…

Dipkarpaz ve Vadili'de dün yapılması planlanan kırsal kesim arsası dağıtımı, önceki gün yaşanan arbede yüzünden iptal edilirken, uzun yıllardır kırsal kesim arsası için mücadele veren Yeşilköylüler de "Üvey evlat muamelesi görüyoruz" diyerek yaptıkları eylemle arsa taleplerini dile getirdiler.

Yayın Tarihi: 11/11/17 11:15
okuma süresi: 6 dak.
Arsa dağıtımı iptal, Yeşilköylüler arsa istiyor…
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

KIBRIS POSTASI'na konuşan Yeşilköy muhtarı Perol Mavili ile köy halkı, 10 yıldan bu yana her seçim döneminde siyasiler tarafından kandırılıp oyalandıklarını iddia etti.

Köyün gençlerine kırsal kesim arsası verilmesi için çalınmadık kapı bırakmadığını dile getiren muhtar Perol Mavili, muhtar olarak ihtiyaç yönünde bir isim listesi çıkarıp, köyde kırsal kesim arsası olarak verilmeye müsait arazileri tespit ettiğini anlattı. Hazırlanan dosyayı İçişleri Bakanlığı'na gönderdiğini belirten Mavili, herhangi bir gelişmenin yaşanmadığını söyledi.

Geçmiş yıllarda talebi olan köy halkının gidip bizzat başvuru yapılmasının söylendiğini belirten Mavili, 296 müracaat yapıldığını belirterek, müracaat sayısının fazla olma nedeni ile arsaların verilmediğini söyledi. Emirnamenin yarattığı sıkıntının yavaş yavaş çözülmeye başlandığını ve çoğu arsalar üzerindeki emirnamenin kaldırılmaya başlandığını belirten Mavili, "Artık emirname bahanesi de kullanılamayacak, bakalım başka ne bahane üretilecek" şeklinde konuştu. Muhtar Mavili, Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün, geçtiğimiz günlerde "Devlet el uzatacaktır, gençler o eli tutacaktır ve bu topraklara sahip çıkacaktır" şeklindeki açıklamasını hatırlatarak, Yeşilköy gencinin de toprağına sahip çıkabilmesi için yetkilileri göreve davet etti.

İçişleri Bakanlığı'nın çalışmaları kapsamında kırsal kesim arsası hakkı kazanan gençler pek çok bölgede düzenlenen törenlerle arsalarına kavuşurken, yıllardan beri kırsal kesim arsası için mücadele veren bu gayede eylemler yaparak sokaklara çıkan Yeşilköylü gençlere kırsal kesim arsası verilmiyor. Özellikle son dönemlerde gündemden düşmeyen kırsal kesim arsası dağıtımları Yeşilköylüleri öfkelendiriyor. KIBRIS POSTASI'na konuşan Yeşilköy muhtarı Perol Mavili ile bazı köy halkı, 10 yıldan bu yana her seçim döneminde siyasiler tarafından kandırılıp oyalandıklarını dile getirirken, üvey evlat muamelesi görmekten sıkıldıklarını söylediler. Yeşilköylüler tüm yetkilileri göreve davet edip gençler arasında adaletin oluşması ve göçün önlenmesi için ivedilikle Yeşilköy'de de kırsal kesim arsası dağıtılması gerektiğine vurgu yaptı.

Mavili: ''Yıllardır çabalıyoruz, sonuç sıfır''

Köy gençlerine kırsal kesim arsası verilmesi için 8- 10 yıldan beri çaba sarf ettiklerini belirten Yeşilköy Muhtarı Perol Mavili, gelmiş geçmiş tüm siyasiler ve yetkililer tarafından oylandıklarını söyledi. Her gün belirli bölgelerde kırsal kesim arsası dağıtıldığı yönündeki haberleri okudukça öfkelendiklerini belirten muhtar Mavili, Yeşilköy gençlerinin de diğer köylerdeki gençlere tanınan bu haktan yararlanması için adalet istediklerini söyledi. "Yıllardır çabalıyoruz sonuç sıfır" diyen Mavili, seçim döneminin yaklaştığını hatırlattı.

"Defalarca müracaat edildi"

Yıllardır köyün gençlerine kırsal kesim arsası verilmesi için çalınmadık kapı bırakmadığını dile getiren muhtar Perol Mavili, muhtar olarak ihtiyaç yönünde bir isim listesi çıkarıp, köyde kırsal kesim arsası olarak verilmeye müsait arazileri tespit ettiğini anlattı. Hazırlanan dosyayı İçişleri Bakanlığı'na gönderdiğini belirten Mavili, herhangi bir gelişmenin yaşanmadığını söyledi. Geçmiş yıllarda talebi olan köy halkının gidip bizzat başvuru yapılmasının söylendiğini belirten Mavili, 296 müracaat yapıldığını belirterek, müracaat sayısının fazla olma nedeni ile arsaların verilmediğini söyledi. Emirnamenin yarattığı sıkıntının yavaş yavaş çözülmeye başlandığını ve çoğu arsalar üzerindeki emirnamenin kaldırılmaya başlandığını belirten Mavili, "Artık emirname bahanesi de kullanılamayacak, bakalım başka ne bahane üretilecek" şeklinde konuştu. Muhtar Mavili, Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün, geçtiğimiz günlerde "Devlet el uzatacaktır, gençler o eli tutacaktır ve bu topraklara sahip çıkacaktır" şeklindeki açıklamasını hatırlatarak, Yeşilköy gencinin de toprağına sahip çıkabilmesi için yetkilileri göreve davet etti.

Köy halkı ne dedi?

Ömer Güler:
''Siyasiler seçimden seçime kapımızı çalarak bizi kandırıp gözümüzü boyamaya çalışırlar. Seçimler bittikten sonra verilen sözler, tüm vaatler çöpe atılır, Yeşilköylüler yine unutulur. Kırsal kesim arsaları için bu yıllardan beri böyle oldu. Pek çok kez gençlerimize kırsal kesim arsası verilecek dendi ama bu yönde hiçbir faaliyette bulunulmadı.''









Nurettin Barış: ''Benim 14 tane çocuğum var. Köyde kimimize hiç arsa verilmedi,kimimize arsa verildi, emirname ile arsayı kullanma hakkımız elimizden alındı. Evlilik çağına gelen çocuklarımız ile sırf bu yüzden düşman oluyoruz. Yetkililerden gereken ilginin gösterilmesini istiyoruz ki biz evlatlarımıza sahip çıkalım, evlatlarımız da topraklarına sahip çıkabilsin.''


Hakan Güler: ''26 yaşındayım bu gün evlenmeye karar versem, ev yapacak 1 karış toprağım yok. Bir arazim olsayavaş yavaş başlar evimi tamamlardım. Bizim bir anda ev yapacak gücümüz yok. 18 yaşımdan beri kırsal kesim arsası verilecek deniliyordu, 26 yaşıma geldim hala sadece söyleniyor, icraat yok.''





Yusuf Onbaşı: ''Emirname kapsamında olan arsalar var ama bu bahane değil, dağıtılabilecek çok sayıda arsa mevcuttur köyde. Birkaç kez yetkililer geldi, bu arsalar belirlendi ama Yeşilköy'den başka bütün köylerde kırsal kesim arsası verildi. Bir tek bizim çocuklarımıza verilmedi.''






#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.