EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Çocuk ve Beslenme Sağlığı KAÜ'de masaya yatırıldı

Çocuk ve Beslenme Sağlığı KAÜ'de masaya yatırıldı

21 Aralık Perşembe günü saat 12:00'de Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Arabahmet Kültür ve Sanat Evi'nde Diyetisyen Orhan Özdengiz eşliğinde ''Çocuk ve Beslenme Sağlığı'' semineri gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 22/12/17 09:37
okuma süresi: 3 dak.
Çocuk ve Beslenme Sağlığı KAÜ'de masaya yatırıldı
A- A A+
21 Aralık Perşembe günü saat 12:00'de Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Arabahmet Kültür ve Sanat Evi'nde Diyetisyen Orhan Özdengiz eşliğinde ''Çocuk ve Beslenme Sağlığı'' semineri gerçekleşti.

ÖZDENGİZ: "OKUL ÇAĞINDA ÇOCUK BESLENMESİNE DİKKAT EDİLMELİDİR"

Diyetisyen Özdengiz, Çocuğun kişiliği okul öncesi dönemde şekillenmekte, yetişkinlik çağındaki alışkanlıklar bu yıllara dayanmaktadır. Yine bu yaşlarda çocuklar yemek yeme alışkanlığı da kazanır. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının temeli çocukluk döneminde atıldığından bu çağlarda verilecek eğitim birey olma yolundaki çocuk için önemlidir. Bu yüzden öğünleri aksatılmamalıdır. Sebze ve meyve bol bol tüketilmelidir.

ÖZDENGİZ: "ÇOCUK VE BESLENME SAĞLIĞI İÇİN, İLK OLARAK AİLELER BİLİNÇLENMELİDİR"

Çocukların yeterli ve dengeli beslenmesi; aşırı yemek yemesi ya da yüksek kalorili yiyecekleri çok yemesi anlamına gelmemektedir. Çocuk kişisel özelliklerine göre vücut ihtiyacını karşılayacak şekilde beslenmelidir.Yemeği televizyon seyretme saati olarak değil, yemek zamanı odaklı haline getirin, tatlıları ana yemek yapmaktan ve ödül olarak sunmaktan kaçının ve yemek yerken zaman konusunda sabırlı olunması gerekmektedir. Ne olursa olsun baskı yapılmamalıdır.

ÖZDENGİZ: "ÇOCUKLARDA OBEZİTE GÖZ ARDI EDİLMEMELİDİR"

Büyüme çağında hücre sayısı artmakta, ihtiyaçtan fazla enerji alındığında ise vücuttaki yağ hücrelerinin hacmi genişlemektedir. Fazla enerji alımı devam ettikçe, yağ hücrelerinin hem hacmi hem sayısı artar. Yağ hücrelerinin hacmi ve sayısının artmasım ise obeziteye neden olmaktadır. Bu yüzden çocuklarımıza, mümkün olduğunca yağlı besinlerden aşırıya kaçmadan tattırılmalıdır ki obeziteden kaçınılabilsin. Çünkü obezite ilerleyen zamanlarda çocuklarımızda; Kalp damar hastalıkları, Tip 2 diyabet, Karaciğer yağlanması, Ortopedik sorunlar, Astım vb. Solunum yolu hastalıkları, Uyku apnesi ve Psikolojik sorunlar doğurabilir.

Özdengiz son olarak ''Okul çağındaki çocukların beslenmesinden sorumlu olan annelerin, aile bireylerinin, bakıcıların ve öğretmenlerin beslenme konusunda bilinçlendirilmesi, çocukların beslenme alışkanlıklarının gelişmesindeki etkisinin üstünde durulması gerekir'' şeklinde çocuk sağlığı ve beslenme konusunda bilgilendirici sözler söyledi.

Gerçekleşen seminerin ardından Diyetisyen Orhan Özdengiz'e, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Oya Ertuğruloğlu tarafından anı plaketi takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.