EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

KAÜ'den Zeytin Dalı Harekatı'na kan bağışı ile destek

KAÜ'den Zeytin Dalı Harekatı'na kan bağışı ile destek

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ), Arabahmet kampüsünde Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı iş birliği ile Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda kahraman Mehmetçiklere ithafen kan bağışı etkinliği düzenledi.

Yayın Tarihi: 24/02/18 10:30
okuma süresi: 2 dak.
KAÜ'den Zeytin Dalı Harekatı'na kan bağışı ile destek
A- A A+
KAÜ Arabahmet kampüsünde, 10:00-14:00 saatleri arasında düzenlenen Mustafa Gürsoy Gezici Kan Bağışı Otobüsü'ne 40 başvurunun olduğu, 22 ünite kan bağışı yapıldığı öğrenildi.

KAÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Doç. Dr. Asım Vehbi yapmış olduğu açıklamada, ''Kan, tek kaynağı insan olan ve yerinde kullanıldığında hayat kurtaran tedavi aracıdır. Verilen bir ünite kanın üç kişinin hayatını kurtarabileceğinden hareketle dün olduğu gibi bugün de anavatan Türkiye'nin yanında olduğumuzu, kahraman Mehmetçiklerimize ithafen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere kan bağışında bulunuyoruz. KAÜ akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve bölge halkımız Afrin'deki Mehmetçiğe bir nebze olsun destek vermek istedik. Orada büyük bir mücadele veriliyor. Afrin'deki askerlerimize başarılar diliyorum.'' dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Kan Bağışçısı Kazanım Sorumlusu Şerife Tutku vermiş olduğu röportajda; ''KAÜ Arabahmet Kampüsü'nde çok anlamlı bir tema ile sosyal sorumluluk projesinde olmaktan mutluyuz. Sabah, Araba Adamızda kan temini konusunda yaşanan sıkıntılardan dolayı Türkiye Kızılay Derneği ve Sağlık Bakanlığı arasında imzaladığımız protokol çerçevesinde gönüllü kan bağışı topluyoruz. Düzenlenen her kan bağışı kampanyalarına vatandaşların duyarlı olduğunu; ancak ilginin çok daha fazla olmasını bekliyoruz. KKTC'de yaşayan 18-65 yaş arası, 50 kilo üzerindeki herkesi kan bağışına davet ediyorum'' diyerek sosyal medyada #kanverkktc tabelası ile paylaşım yapılarak destek verilebileceği, www.kanver.org sayfasından kan bağışı ile ilgili tüm bilgiye ulaşılabileceğinden bahsetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.