EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

American Future College'de Fen Günleri...

American Future College'de Fen Günleri...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) okullar grubuna bağlı Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde bulunan The American Future College, Science Fair (Fen Fuarı) düzenledi.

Yayın Tarihi: 07/03/18 11:55
okuma süresi: 2 dak.
American Future College'de Fen Günleri...
A- A A+

Açılışını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın eşi Meral Akıncı'nın yaptığı fuarda, birçok deneye yer verildi. Bilimsel düşüncenin, bilimsel yaklaşımın ve bilime farkındalık yaratmak amacıyla yapılan fuarda ayrıca öğrencilerin yaparak, yaşayarak ve eğlenerek öğrenmeleri hedeflenmiştir.

Fuarı gezen Akıncı'nın her stand ile ilgilendiği ve beğeniyle izlediği gözlemlenirken, fuarı gezen ailelerde çocuklarının sergilemiş olduğu performansdan oldukça etkilendiler.

Okul Müdürü Aysu Balkanlar ise açıklamasında, "Ortaokul ve lise öğrencilerimizin hepsinin bu sergide görev aldı. Bu etkinlik öğrencilerin; bilimsel kavramları, fizik ilkelerini, doğa olaylarını daha iyi anlamalarına olanak sağlamaktadır."

Ayrıca, okul idaresi tarafından fen günleri kapsamında organize edilen, Alayköy Sanayi Bölgesi'nde bulunan Mushrroom Island adlı mantar üretim fabrikasına ziyarette bulundukları belirtildi.

Okul olarak bu tür etkinliklere ve faaliyetlere her zaman yer vereceklerini de ekleyen okul idaresi, öğrencilerin düşünce ve becerilerinin gelişmesinde olumlu etki bıraktığını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.