EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

KAÜ'de Işın Ramadan Cemil ile söyleşisi yapıldı...

KAÜ'de Işın Ramadan Cemil ile söyleşisi yapıldı...

Başarılı iş kadını Işın Ramadan Cemil, KAÜ öğrencilerine 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün öneminden bahsederek, Osmanlı döneminde Türk kadının Kıbrıs'taki durumu ve bir kadın girişimci olarak kendi tecrübelerinden söz etti.

Yayın Tarihi: 12/03/18 17:19
okuma süresi: 3 dak.
KAÜ'de Işın Ramadan Cemil ile söyleşisi yapıldı...
A- A A+
Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) tarafından, ''8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" dolayısıyla Işın Ramadan Cemil hanımefendi ile özel söyleşi gerçekleştirildi.

Hoş geldiniz konuşmasını KAÜ Rektörü Prof. Dr. Uğur Özgöker yaptı. KAÜ Rektörü Özgöker; ''Birleşmiş Milletler tarafından 8 Mart 1977 yılında uluslararası bir gün olarak kabul edilen, tüm dünyada kadınların haklarının savunulduğu, özgürlük, eşitlik ve huzurlu bir toplum hasretiyle kutlanan birlik ve beraberlik günüdür. Bu özel günde Saygıdeğer Işın Ramadan Cemil Hanımefendi ile söyleşimize katılımlarınız için şahsım ve üniversitem adına teşekkür ederim.'' dedi.

Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmayı KAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Oya Ertuğruloğlu yaptı. Doç. Dr. Ertuğruloğlu; ''Sözlerime başlamadan önce tüm hanımların Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Genel olarak kadınlar, dünya nüfusunun yarısını oluşturmasına karşın erkeklere kıyasla sosyal haklar açısından daima geride kalmıştır. Çünkü tarih boyunca kadınlar köle ya da erkeğe ait bir mal olarak görülmüştür.'' diyerek kısaca tarihten kesitler şeklinde genelde dünya kadınları ile Türk kadınının haklar ve özgürlükler açısından karşılaştırmalı durumuna değinerek, Türk kadının kadın hak ve özgürlükleri açısından dönüm noktası olarak bilinen tarihlerde dünya kadınlarından çok daha ileride olduğunu vurguladı. Atatürk'ün kadın ve erkek arasındaki eşitlik konusundaki düşünceleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Başarılı iş kadını Işın Ramadan Cemil, KAÜ öğrencilerine 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün öneminden bahsederek, Osmanlı döneminde Türk kadının Kıbrıs'taki durumu ve bir kadın girişimci olarak kendi tecrübelerinden söz etti. Ramadan Cemil İşletmeleri'nin başına geçişini ve karşılaştığı zorlukları nasıl alt ettiğini anlatan Işın Hanımefendi başarının sırrı olarak çok çalışmak ve sebatlı olmayı salık verdi. Sayın Cemil, çalışma hayatında geleceğe yönelik öğütlerini KAÜ öğrencileri ile paylaşarak, soru-cevap şeklinde samimi yanıtlarıyla herkesi kendine hayran bıraktı. Söyleşi sonunda KAÜ Rektörü Prof. Dr. Uğur Özgöker tarafından, Işın Ramadan Cemil'e konuşmalarından dolayı Teşekkür Plaketi takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.