EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

KAÜ, yılın kadını olarak Türkan Aziz'i seçti

KAÜ, yılın kadını olarak Türkan Aziz'i seçti

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Lefkoşa Genel Hastahanesi'nde ilk Türk Başhemşire olarak görev yapan Türkan Aziz'i Yılın Kadını seçti.

Yayın Tarihi: 14/03/18 08:03
okuma süresi: 2 dak.
KAÜ, yılın kadını olarak Türkan Aziz'i seçti
A- A A+
8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) tarafından "Yılın kadını" seçilen Kıbrıs Cumhuriyeti dönemi Lefkoşa Genel Hastanesi'nin Kıbrıslı ilk Türk Başhemşiresi olan Türkan Aziz evinde ziyaret edildi.

KAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Saydam ve beraberindeki heyet tarafından gerçekleştirilen ziyaret esnasında Sayın Türkan Aziz'e günün anlam ve önemini belirten plaket ve çiçek takdim edildi.

Duygulu anların yaşandığı seronomide Türkan Aziz Hanım kendisini hatırladığı için KAÜ yetkililerine teşekkür ettikten sonra toplu hatıra fotoğrafları çekildi.

22 Eylül 1917'de doğan Türkan Aziz, Lefkoşa Amerikan Okulu'ndan sonra ailesi tarafından hemşirelik tahsili için Beyrut Amerikan Üniversitesi'ne gönderildi.

Beyrut'ta hemşirelik eğitimi aldıktan sonra Kıbrıs'a döndüğünde Limasol Hastanesi'nde bir süre görev yaptıktan sonra Londra'da hemşirelik eğitimine devam etti. Türkan Aziz Londra'dan döndükten sonra Giberun'da ve Lefkoşa Genel Hastanesi'nde hemşire olarak görev yaptı.

1960'da Kıbrıs Cumhuriyeti kurulduktan sonra Lefkoşa Genel Hastanesine Başhemşire olarak atandı. İlerleyen yıllarda ise Kıbrıs genelinde hemşirelerin eğitiminden, atama ve çalışmalarından sorumlu Başhemşire konumuna getirildi. İngiliz döneminde sıtma ile mücadelede unutulmaz başarılar sağlayan Mehmet Aziz Beyin büyük kızı ve geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz ilk Türk kadın eczacı ve müzisyen-besteci Kamuran Aziz'in de ablası olan Türkan Aziz'e sağlık dolu günler dileriz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.