EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

GAÜ Kayseri'de üniversite adayları ile buluştu

GAÜ Kayseri'de üniversite adayları ile buluştu

Kayseri'de düzenlenen Üniversite Tercih Fuarı'na katılan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), öğrencilerle buluşarak, GAÜ'nün global eğitim fırsatlarını anlattı.

Yayın Tarihi: 15/04/18 13:54
okuma süresi: 3 dak.
GAÜ Kayseri'de üniversite adayları ile buluştu
A- A A+
GAÜ'den verilen bilgiye göre, Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen Üniversite Tercih Fuarı'nda kurdukları stantlarla öğrencilere hem hizmet hem de tercihler konusunda bilgiler veren Girne Amerikan Üniversitesi yetkilileri ilgiden memnun kaldıklarını söyledi.

Girne Amerikan Üniversitesi'nde görevli Sezer Karabulut, sınav sisteminin bu yıl değişmiş olmasına rağmen öğrencilerin çok bilinçli olduğunu ifade ederek, Kayserili öğrenci ve rehberlik öğretmenlerinin fuara yoğun ilgi gösterdiklerini belirterek, "Sınav sistemi bu yıl değişmiş olmasına rağmen rehber öğretmenlerin de tavsiyesiyle birlikte öğrencilerin daha bilinçli olduklarını gördük. Kayseri'de görmüş olduğumuz ayrıcalıkların bir tanesi de, gerçekten aileler çocukların eğitimine çok önem veriyor" dedi.

"Öğrenciler 7 yıl boyunca bursunu kaybetmiyor"

Girne Amerikan Üniversitesi'nin 1985 yılında Kıbrıs'ta kurulan ilk üniversite olduğunun altını çizen Karabulut, üniversite avantajlarından bir tanesinin de öğrencilerin kazanmış olduğu bursu 7 yıl boyunca hiçbir şekilde kaybetmediğini söyledi. Karabulut, "Girne Amerikan Üniversitesi 1985 yılında Kıbrıs'ta kurulan ilk üniversite. Bünyesinde 10 farklı fakülte bulunmakta ve bu fakülteler içerisinde hukuk, denizcilik, mimarlık, pilotaj, eğitim, işletme, beşeri bilimler, siyasal bilimler, sağlık bilimleri, eczacılık ve iletişim fakültelerimiz mevcuttur. Ağırlıklı olarak öğrencilerimizin tercih ettiği bölümler; pilotaj, hukuk, denizcilik, psikoloji, sağlık ve mimarlık bölümleridir. Bununla birlikte Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs, Türkiye, İngiltere, Amerika, Hong Kong, Sri Lanka ve Moldova'da olmaz üzere, 3 kıtada 7 kampüse sahip. Öğrenciler yine bu kampüslerimizde ekstradan ücret ödemeden faydalanabiliyorlar. Öğrenciler, kazanmış oldukları bursu 7 yıl boyunca kesinlikle kaybetmiyorlar. Not ortalamaları düşse de, bazı nedenlerden dolayı derslerinden geri kalsalar da bursları kesinlikle kaybolmuyor" diye konuştu.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.