EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

"5. Kent ve Çevre Çalışmaları" toplantısı DAÜ iş birliğinde başladı

“5. Kent ve Çevre Çalışmaları” toplantısı DAÜ iş birliğinde başladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, İşletme Bölümü, Ankara Üniversitesi ve Ernst Reuter İskan ve Şehircilik Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlenen "5. Kent ve Çevre Çalışmaları" toplantısı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) ve yurt dışından belediye başkanlarının ve yerel yönetim temsilcilerinin katılımı ile 16 Nisan 2018 tarihinde, saat 09:30'da, Arkın Palm Beach Hotel'de başladı.

Yayın Tarihi: 16/04/18 14:42
okuma süresi: 5 dak.
“5. Kent ve Çevre Çalışmaları” toplantısı DAÜ iş birliğinde başladı
A- A A+
Saygı Duyuruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından gerçekleştirilen açılış konuşmaları ile başlayan söz konusu etkinlik Türkiye Cumhuriyeti (TC) Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi ile Gazimağusa Belediyesi'nin katkıları ile gerçekleştiriliyor.

"Küreselleşen Dünyada Yerel Siyaset, Yerel Hizmet" konusu ile yerel yönetimlere kent ve çevre yönetimi anlamında ışık tutacak olan toplantı açılışında konuşan DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Deniz İşcioğlu KKTC'den ve TC'den çok değerli bilim insanlarının bir araya geldiği toplantıya katılanlara hoşgeldiniz dedi. Doç. Dr. İşçioğlu, Dünyada ve Türkiye'de yerel yönetimlerin hizmet alanlarına ilişkin olarak, hizmet sunumunda ölçek sorunu, çocuklara ve kadınlara yönelik hizmet politikaları, mahalle yönetimi, hizmet sunumunda etkinlik ve verimlilik, akıllı kentler, imar planlama hizmeti gibi konuların iki gün boyunca toplam 5 oturumda ele alınacağına dikkat çekti.

DAÜ Akademik İşler'den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı Üniversitelerin yerelde topluma genelde ise insanlığa hizmet etmek gibi ömenli toplumsal görevleri olduğunu belirterek DAÜ'nün kurulduğu günden itibaren bir devlet üniversitesi olarak bu görevi yerine getirmeye çalıştığının altını çizdi. Prof. Dr. Özkaramanlı, DAÜ'nün yıl içerisinde gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi plandığı bilimsel toplantılar hakkında bilgiler vererek DAÜ'nün topluma ve insanlığa katkısının devam edeceğini vurguladı. Ülkede son birkaç yıl içerisinde yerel yönetimler anlamında iyi yönetimler kadar kötü örneklerin de olduğunu dile getiren Prof. Dr. Özkaramanlı, söz konusu toplantının yerel yönetimler açısından katkı sağlayacağına inandığını aktardı.

YEREL YÖNETİMLERİN ELE ALINACAK OLMASI SON DERECE ÖNEMLİ

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ise gerçekleştirdiği konuşmasında Gazimağusa şehrinin gururu olan DAÜ'nün bilimsel çalışmalarından biri için bir arada olduğumuzu dile getirerek küreselleşen dünyada gerek siyaset gerekse hizmet başlığı altında yerel yönetimlerin ele alınacak olmasının son derece önemli olduğunu vurguladı. Uzun yıllardan beridir yerel yönetimler ile ilgili çalışmaların yapıldığına dikkat çeken Arter, yapılan çalışmaların neticelerinin uygulanmasında sıkıntılar yaşandığını da aktardı. Arter, Gazimağusa Belediyesi'nin genel durumu hakkında bilgiler de verdi.

KENTLERİN SAĞLIKLI BÜYÜYÜP GELİŞMESİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER VAR

KKTC Meclisi Eski Başkanı Dr. Sibel Siber çalıştayların bilimsel olarak mevcut sorunlara reçeteler yazan bir bilimsel oluşum olduğuna dikkat çekerek çalıştay sonuçlarına uyulmasının önemli olduğuna vurgu yaptı. Dr. Siber, birey dünyaya geldikten sonra sağlıklı gelişmesi için birçok şeye ihtiyacı olduğunu belirterek kent ve şehirlerin de böyle olduğunu vurguladı. Kentlerin de sağlıklı büyüyüp gelişmesi için yapılması gerekenler olduğunun altını çizen Siber, sağlıklı bireylerin ancak sağlıklı kentlerde olabileceğini aktardı. Dr. Siber toplantının başarılı geçmesini temenni etti.

Açılış konuşmalarının ardından Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. Ruşen Keleş sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Keleş sunumunda toplantı hakkında bilgiler vererek yerel yönetim konusunun ele alınacağını ve ortaya çıkan sorunlara çözüm arayacaklarını vurguladı. Prof. Dr. Keleş, söz konusu toplantıda KKTC'nin kentleşme ve yeniden yönetim sorunlarının ele alınacağını dile getirerek görüş alışverişinde bulunulacağına dikkat çekti. Prof. Dr. Keleş'in sunumunun ardından DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencilerinden Deniz Amcazade ve Dilara Gürtaş müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevat Geray'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen ilk oturumda Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Mengi ve DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Deniz İşcioğlu "KKTC ve Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı", Girne Amerikan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazım Beratlı "Kentlilik Bilinci ve Yerel Yönetimler", Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nden Prof. Dr. Kıvılcım Akkoyunlu Ertan "Küreselleşme, Yerel Yönetimler ve Kentli Hakları", Doç. Dr. Birol Ertan "Küreselleşme ve Yerel Yönetimlerin Geleceği" konularında sunumlar gerçekleştirdi. Oturumlar, 17 Nisan 2018 tarihinde de devam edecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.