EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Özel eğitime ihtiyaçlı 40 öğrenci eğitime dahil edildi...

Özel eğitime ihtiyaçlı 40 öğrenci eğitime dahil edildi...

Mağusa'da 25 ve İskele'de 15 olmak üzere toplam 40 özel eğitime ihtiyaçlı öğrenci eğitime dahil edildi.

Yayın Tarihi: 19/04/18 12:16
okuma süresi: 3 dak.
Özel eğitime ihtiyaçlı 40 öğrenci eğitime dahil edildi...
A- A A+
Kıbrıs Postası – Sosyal Medya

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Asım İdris okul dışında kalan özel eğitime ihtiyaçlı 40 öğrencinin eğitime dahil edildiğini bildirdi.

İdris sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Mağusa'da 25 ve İskele'de 15 olmak üzere 40 öğrencinin okullardaki yetersizlikten dolayı eğitim dışında kaldığını kendilerine konunun ulaşmasının ardından ise harekete geçildiğini bildirdi.

İdris, ilgili birimler ile okullar ortak çalışarak özel eğitime ihtiyaçlı çocukların sorununun bu yıllık Mağusa Özel Eğitim Merkezi'nde ikinci eğitim şeklinde bir uygulama ile çözdüklerini anlattı.

Eğitim Bakanlığı tarafından söylendiği gibi bütçe görüşmelerinde tartışılan 5 milyon TL "Örtülü Ödenek" diye bahsedilen fakat doğrusunun "Hane halkına yardım" olan kalemden giderlerin karşılanacağını söyleyen İdris, "bu kalem bakanlığımız tarafından söylendiği gibi tümü özel eğitim için kullanılacaktır" dedi.

Asım İdris'in konu ile ilgili paylaşımı şöyle:

"Okul dışında kalan 40 özel eğitime ihtiyaçlı öğrencimizi eğitime dahil etmenin memnuniyetini yaşıyoruz.

Mağusa'da 25 ve İskele'de 15 özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencinin okullarımızdaki yetersizliklerden dolayı eğitim dışında kaldığını tespit ettik. Bu tespit bizi hemen harekete geçirdi. İlgili birim ve okullarımızla çalışarak bu özel çocuklarımızın sorununu Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi'nde ikinci eğitim şeklinde bir uygulamayı hayata geçirerek bu yıllık çözdük.

Bu uygulamanın kaynağını da sizlerle paylaşmak istiyorum. Bütçe görüşmelerinde tartışılan "5 milyon TL örtülü ödenek diye bahsedilen aslında doğrusu "hane halkına yardım" kaleminden karşılanmıştır. Bu kalem Bakanımız tarafından söylendiği gibi tümü özel eğitim için kullanılcaktır.

40 öğrencimizin eğitime dahil edilmesinde gösterdikleri gayret için ilgili dairemize ve uzmanlarına, Mağusa Özel Eğitim Merkezi yönetici ve öğretmenlerine tessekkür ederiz.

Özel eğitim bizim için özel ve öncelikli bir alan olacaktır"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.