EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

20 yıllık süreçte gerekli olan pilot ihtiyacı 533 bin

20 yıllık süreçte gerekli olan pilot ihtiyacı 533 bin

Her öğrencinin, üniversiteye başlarken ilk olarak, "Mezun olduktan sonra iş bulabilecekmiyim" sorusunu kendisine sorduğunu belirten Gönç, dünya üzerinde en çok ihtiyaç duyulan mesleklerden birisiniz pilotluk olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 20/04/18 12:13
okuma süresi: 3 dak.
20 yıllık süreçte gerekli olan pilot ihtiyacı 533 bin
A- A A+

GAÜ Havacılık Yüksekokulu Uçuş Organizasyon Kalite ve Emniyet Müdürü Saygın Gönç, yaptığı açıklamada şunlara değindi;

GAÜ pilotaj bölümü 4 yıllık bir program. Programımız Türkiye yök tarafından ve Kıbrıs yödak tarafından onaylı 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu eğitimin sonunda öğrencilerimiz hava nakliye pilot lisansı ve 4 yıllık akademik bölümden mezun oluyorlar. Derslerimiz içerisinde işletmeden akademik dersler ve yine mevzuat dahilinde olan pilot lisansı eğitimleri için gereken teorik bilgi dersleri verilmektedir.

GAÜ PİLOTAJ BÖLÜMÜ MEZUNLARI, DÜNYANIN HER YERİNDE GEÇERLİ UÇUŞ LİSANSINA SAHİP OLUYOR

Doğal olarak her öğrenci bir üniversiteye başlarken mezun olduktan sonra iş bulabilecek miyim sorusu oluyor. Hava araçlarını üreten en büyük ana iki firma olan Boeing ve Airbus'ın yaptığı araştırmalarda; önümüzdeki 20 yıllık dönem için gerekli olan pilot ihtiyacının yaklaşık 533 bin civarında olduğunu belirtiyorlar. Bu rakamların içerisinde 95 bine yakın olanını, Avrupa'nın ihtiyaç duyacağını belirtmektedirler. Dolayısıyla bizim öğrencilerimizin aldıkları lisanslar sadece Türkiye'de değil, Avrupa'nın 4 bir yanında geçerlidir. Ayrıca, kolay bir uçuş kontrol uçuşu ve yazılı sınav sonucunda aldıkları lisansı da Amerika ve dünyanın her yerinde geçerli kılabiliyorlar. Dolayısıyla öğrencilerimizin önümüzdeki yıllarda bu ihtiyaçları kapatacağı için guruluyuz ve umuyoruz ki hepsi aradıkları işi bulabileceklerdir.

GAÜ'DE, TEORİK DERSLERİN YANINDA, UÇUŞ EĞİTİMLERİNDE KENDİ BÜNYESİNDEKİ UÇAKLARI KULLANIYOR

GAÜ'nün Türkiye'deki bir çok üniversiteden ayıran en önemli farklarından biri, teorik derslerimizin yanı sıra; uçuşlarımızı da kendi uçaklarımızla gerçekleştiriyor olmamızdır. Bizim gibi Türkiye'de pilotaj eğitimi veren üniversitelerin birçoğu teorik bilgi derslerini kendileri veriyorlar ve anlaşmalı oldukları diğer yetkili uçuş okullarında öğrencilerini uçuruyorlar. Bizim en büyük farkımız bu.

GAÜ olarak 2014 yılından beridir teorik bilgi derslerini kendimiz veriyoruz. Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirildik. Uçuşlarımız daha once, istanbul'daki kendi uçuş okulumuz kurulana kadar, anlaşmalı olduğumuz Türkiye'nin sayılı uçuş okullarında uçuşlarını gerçekleştirmişlerdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.