EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

EMUPSS 4. Yıllık kongresi tamamlandı

EMUPSS 4. Yıllık kongresi tamamlandı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eczacılık Fakültesi Öğrencileri Birliği (EMUPSS), 4. Yıllık Kongresi'ni "Mozaik – İş Birliği Üzerinden Yenilik" temasıyla düzenledi.

Yayın Tarihi: 22/05/18 14:02
okuma süresi: 4 dak.
EMUPSS 4. Yıllık kongresi tamamlandı
A- A A+
2014 yılında kurulan ve geleceğin en iyi eczacılarını bir araya getirmeyi hedefleyen EMUPSS'in 4. Yıllık Kongresi, yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katıldığı çeşitli etkinliklerle zenginleştirildi.

Gazimağusa Belediyesi ile Popart Öğrenci Yurdu'nun sponsorluğunda, DAÜ Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (DAÜ – MİKA) destekleriyle düzenlenen etkinlik, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda düzenlenen açılış töreni ve seminerlerle başladı. Açılış törenine DAÜ Öğrenci İşleri'nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit Tanju Besler, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fethi Şahin, Dekan Yardımcıları, Akademik Personel ve EMUPSS üyeleri katıldı.

"100'ÜN ÜZERİNDE MEZUN VERDİK"

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren EMUPSS Başkanı Miracle Ita Udokang, konuşmasında EMUPSS'in üye sayısının 300 kişiye ulaştığını ve birliğin büyümeyi sürdürdüğünü kaydetti. DAÜ Eczacılık Fakültesi'nin destekleri sayesinde bugünlere geldiklerini ifade eden Udokang, tüm katılımcıların verimli bir kongre geçirmelerini diledi. DAÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fethi Şahin de konuşmasında, eczacılığın tarihi ile ilgili bilgi verdi. Fakültenin 2011 yılında 50 öğrenci ile kurulduğunu anımsatan ve bugüne kadar 100'den fazla mezun verdiklerini kaydeden Prof. Dr. Şahin, fakültede kongrenin teması olan "mozaik"e uygun bir şekilde farklı ülkelerden öğrencilere eğitim verdiklerini vurguladı. Prof. Dr. Şahin, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Doç. Dr. Halil Tekiner ile Prof. Dr. Nico P. E. Vermeulen'in verdiği derslerin ardından, klinik yetenekler yarışması ve atölye çalışmaları ile devam eden kongrenin birinci günü, saat 19:30'da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda düzenlenen kokteyl yemeğiyle sona erdi. Kongrenin ikinci günü, Prof. Dr. Orhan Derman, Doç. Dr. Mükerrem Betül Aycan ve Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar'ın derslerinin ardından hasta danışmanlığı yarışması ile devam etti. EMUPSS 4. Yıllık Kongresi katılımcıları İnciraltı Meze Restoran'da düzenlenen Gala Gecesi'nde doyasıya eğlendi. Kongrenin son gününde ise "Eczacılık Eğitiminde Gerçekler ve Hatalar – Küresel Bir Bakış" konulu panelde, kongrenin onur konuğu Prof. Dr. Janet P. Engle, Prof. Dr. Antonio Sanchez Pozo ve Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar birer sunum gerçekleştirdi. Ödül ve Sertifika Töreni'nin ardından saat 15:30'da kumsal aktivitelerine geçildi. Burada, "Hayatta Kalma", "2030 Kolektif Fikir", "Şenlik Ateşi ve Kaynaşma" temalı etkinlikler gerçekleştirildi. Program kapsamında haftasonu ise katılımcılar Akdeniz'in incisi Kıbrıs adasını gezdi. Gazimağusa, Salamis Harabeleri ve Girne'yi ziyaret eden katılımcılar, günün yorgunluğunu ise film gecesi ile attı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.