EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

UKÜ KKTC Başbakanı Tufan Erhüman'ı Ağırladı

UKÜ KKTC Başbakanı Tufan Erhüman’ı Ağırladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Türk Dili ve Edebiyatı Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte KKTC Başbakanı Tufan Erhürman, edebiyatın insan hayatındaki yeri ve kazandırdıkları konusunda bilgi verdi.

Yayın Tarihi: 24/05/18 13:09
okuma süresi: 2 dak.
UKÜ KKTC Başbakanı Tufan Erhüman’ı Ağırladı
A- A A+
Başbakan Tufan Erhürman, edebiyatın insan hayatında önemli bir yeri olduğunu belirterek, kişiye pozitif değerler kattığını aktardı. Öğrencilerin içinde bulundukları konumların kendilerini edebiyattan uzaklaştırmaması gerektiği uyarısında bulunan Başbakan Erhürman, aksi durumda bunun telafisi olamayacağını da kaydetti. Hızın çağın en ciddi sorunu olduğunu belirten Erhürman, 30 yıl öncesine kıyasla hayatın hızlı yaşandığını dile getirdi. Tufan Erhürman, edebiyatla ilgilenmemiş bir insanın düşünme yeteneğinden şüphe ettiğini de belirterek, hız ve sürat çağındaki aceleciliğin insanı gündelik hayatın detaylarını yakalamaktan, zerafetten ve incelikten uzaklaştırırken, çoğu şeyden de mahrum bıraktığını kaydetti.

Etkinlikte konuşan UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Başbakan Erhüman ile anaokul yıllarına dayanan dostlukları olduğunu belirterek, Başbakan Erhürman'ı UKÜ'de ağırlamaktan gurur duyduklarını dile getirdi. Bir yüksek öğrenim adası olan Kıbrıs'ta, akademisyen bir başbakanın olmasının önemine değinen Nadiri, bu durumun yükseköğrenim açısından hem destekleyici bir niteliğinin olduğunu vurguladı. Nadiri, hukukçu, edebiyatçı ve siyasi kimliği ile Erhüman'ın KKTC'ye büyük katkılar yapacağına inandığını belirterek, kendilerinin de buna yardımcı olmaya hazır olduklarını belirtti.

Etkinliği düzenleyen Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Zeynep Çolak ise edebiyatın, tıpkı Oscar Wilde'ın ifade ettiği gibi, hem hayata biçim veren hem de günlük hayatın hayhuyu içerisinde insana derin bir nefes aldıran, durup dinlenme fırsatı tanıyan özel bir niteliğinin olduğunu belirterek, Başbakan Tufan Erhürman'ın katılığı etkinliğin bu çerçevede özel bir anlam taşıdığını vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.