EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Kıbrıs İlim Üniversitesi'nde iftar yemeği

Kıbrıs İlim Üniversitesi’nde iftar yemeği

Kıbrıs İlim Üniversitesi kampsünde, KİÜOnursal Başkanı Sayın Dr. Mustafa AYDIN önderliğinde 7 Haziran, Perşembe akşamı iftar yemeği gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 08/06/18 17:02
okuma süresi: 3 dak.
Kıbrıs İlim Üniversitesi’nde iftar yemeği
A- A A+
Ramazan ayı dolayısı ile birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekiştirildiği İftar yemeğine birçok protokol, dernek, kurum, kuruluş yetkililerinin ve basın mensuplarının, katılım gösterdiği gecede, Üniversite olarak, KKTC'de kaliteli eğitim hizmeti vermek hedefi ile birlikte, ülkemizdeki birliği en üst seviyeye çıkarmak düşüncesi ile bir araya gelindi.

GECEYE ÜST DÜZEY PROTOKOL KATILIMI

İftar davetinde, Kıbrıs İlim Üniversitesi Onursal Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Mütevelli Heyeti Başkanı Selman Arslanbaş, Rektör Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel, akademik ve idari personelin ev sahipliğini yaptığı geceye KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Milletvekili Mesut Genç ve Cumhurbaşkanlığı'ndan temsilen Münevver Bektaş katıldı.

TÖRE

KKTC Meclis Başkan Yardıcısı Zorlu Töre, iftar davetinde söz alarak "Ramazan ayını yarılamış durumdayız, iftarlarda buluşuyoruz bayramlarda da buluşacağız bayramlar birlik ve beraberliğin pekiştiği günlerdir, küs olanların barıştığı günlerdir. Türkiye Mehmetçikleri bizleri kurtarmak için bu topraklara çıktı, şimdi üniversitelerimiz bu topraklarda kuruluyor, işte Dr. Mustafa Aydın da onlardan biri ve buralara çok ciddi yatırımlar yapıyor inanıyorum ki bu güzel üniversite,Kıbrıs İlim Üniversitesi hem milli hem de manevi değerlerin sahip çıkıldığı bir gençlik yetiştirecektir." Diyerek geceye düşünceleri ile katkı koydu.

AYDIN

Kıbrıs İlim Üniversitesi Onursal Başkanı Dr. Mustafa Aydın konuşması'nda tüm misafirlere hoşgeldiniz diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Değerli dostlar farkı düşüncelere sahip olabiliriz farklı renklerimiz olabilir farklı bölgelerden gelebiliriz, Türkçe'yi farklı lehçelerde mezheplerimiz de farklı olabilir, ama bütün bunları Kocatepe'den İzmir'e doğru giderken hiç kimsenin dinine diline, ırkına mezhebine, rengine bakmaksızın el ele özgürlük ateşini yakmışsak yeniden küllerimizden doğmuşsak, bugün aynı seferberlik ruhu içerisinde hareket etme zorunluluğu vardır" diye ifade etti.

GÖKSEL

Rektör Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel, açılış konuşmasında "İslam dininin barış dinidir, kardeşliktir,hoşgörüdür. Dünyanın pek çok yerinde insanların bir birini öldürdüğü dönemde her zamankinden daha fazla barışa, kardeşliğe ve hoşgörüye ihtiyacımız vardır. İftarlarda bu dostlukları pekiştiren, yemek yemekten ziyade, bizlerin bir araya gelerek yardımlaşmanın ve sevgiyi paylaşma ortamlarının olduğunu düşünüyorum" diye konuklara hitap etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.