EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Kıbrıs İlim Üniversitesi, 2017-2018 mezunlarını verdi

Kıbrıs İlim Üniversitesi, 2017-2018 mezunlarını verdi

Kıbrıs İlim Üniversitesi, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet törenini coşkuyla gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 12/06/18 07:30
okuma süresi: 4 dak.
Kıbrıs İlim Üniversitesi, 2017-2018 mezunlarını verdi
A- A A+
KİÜ 2018 Mezuniyet töreninde, geleceğin başarılı gençleri olma yolunda ilk adımlarını atan KİÜ'lü öğrenciler, heyecanlı ve duygulu anlar yaşarken, 4 yıllık eğitimlerini tamamlayarak, alanlarında kaliteli eğitim almanın sevinci ve gururunu yaşadılar. Ayrıca eğitim dönemleri boyunca öğretim üyeleri ile özel bir bağ kurarak aile olmanın mutluluğunu ve eğitmenlerinden ayrılmanın burukluğunu yaşadılar.

Mezuniyet törenine katılan Kıbrıs İlim Üniversitesi Onursal Başkanı Dr. Mustafa Aydın, mezun olan öğrencilere başarılar dilerken ailelerine de hitabında "siz değerli anneler babalar, ablalar ve kardeşler, gece gündüz demeden onlar için yaptığınız fedakarlıklar ve dualar, onlar için ortaya koymuş olduğunuz özveriler, sabırlar, yemeyip yedirdiğiniz giymeyip giydirdiğiniz, çoğu zaman sağlığınızdan bile fedakarlık yaptığınız sırf çocuğum lisans okusun diyerek ortaya koyduğunuz fedakarlıklr her türlü takdirin üzerindedir. Ne mutlu size ki tüm fedakarlıklarınızın sonunda pırıl pırıl geleceğe ümitle bakacağımız onur duyacağımız bireylerin yetişmesine vesile oldunuz. Takdirle ve minnetle hem kendim hem de ülkem adına minnettarlığımı ifade etmek istiyorum." şeklinde ifade etti.

KİÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel, mezuniyet açılış konusmasında "Tüm sektörlerde olduğu gibi eğitim sektörünü de başarıya ulaştıran en önemli unsur sahip olduğu insan kaynaklarının, akademisyenlerinin kalitesidir. Şunu gururla söyleyebilirim ki sadece adada değil, Türkiye'nin pek çok üniversitesinin de çok üstünde bir kalite çizgisini yakalayan eğitim kadrosuna sahip olan Kıbrıs İlim Üniversitesinin son derece yüksek seviyede ekip ruhunu yakalamış akademisyenleri ile birlikte en mümemmel sonuçları elde etmekte güçlük çekmeyeceğimizi söylemek isterim" şeklinde konuşarak öğrencilere hitaben sözlerine şöyle devam etti " Burada aldığınız eğitimi ileriki yaşam yolunuzda tek tek kullanacaksınız, ancak okulun bitmesi ile sorunların bittiği sanmayın unutmayın çalacağınız her kapıda sizinle beraber, o kapıyı çalacak üç beş kişi daha olacaktır, onlarla rekabet ederek o kapıdan içeri girmeyi başarmak zorundasınız." diye ekledi.

KİÜ Mütvelli Heyeti Başkanı Sn. Selman Arslanbaş ise, mezunlara seslenerek "KİÜ'u olmak ve önce sen dedik, bütün mottolarımızı, slogolarımızı buna göre şekillendirdik. Siz de bugün mezun oluyorsunuz bugün bir bitişin değil bir başlangıcın başlandığı gündeyiz biz sesimizi kuvvetlendirmek tüm dünyaya tecrübelerimizi öğrendiklerimizi haykırmak sadece aldığımız eğitmle gerçekleşmiyori artık dünya çok farklı çok farklı kuralların işlendiği, yönettiği yönetildiğiniz bir anlayışla hareket ediyor. Bugün teknolojiye herşeyi ile esir oluyoruz o yüzden KİÜ'lu olmak tabirini kullanmak istiyorum, KİÜ'lü olmak almış olduğu eğitim ile birlikte, vatanına, toprağına, toplumna ve milletine hizmet edecek bir birey olmak demektir" szölerinin ardından mezuniyet töreni başladı.

Mezun olan öğrenciler törenin ardından keplerini atarak mezuniyet coşkusunu akademik ve idari çalışanlarla, aileleri ile birlikte yaşayarak anı fotoğrafları çektirdiler. Ardından hep birlikte geceye, Mezuniyet Balosunda gerçekleşen organizasyonda eğlenceye devam ettiler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.